Frankes lagkapten Philip Lannebris var besviken efter lördagens förlust mot Vallentuna. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Tung förlust för Franke – missade chansen att haka av Vallentuna

Under lördagen hade IK Franke ett gyllene läge att haka av Vallentuna i jakten på den åtråvärda andra platsen i fotbollens division 3 norra svealand. Men efter slarv fick Franke se sig besegrade då Vallentuna kunde hålla ut och vinna med 2–1 på Råby IP.

Publicerad

– Jag tycker ändå att vi började bra, vi hade mycket boll och rätt bra fart på den och de fick jobba ganska hårt. Sedan får de två lägen i första halvlek som de gör mål på och det är för dåligt försvarsspel av oss och det är lite tungt, säger Frankes lagkapten Philip Lannebris och fortsätter.

– Sedan gör vi en bra andra halvlek och jag tycker att vi har den halvleken.

Tycker du att ni borde ha utnyttjat spelövertaget på ett bättre sätt?

– Ja lite mera, vi borde ha vaskat fram någon mer chans. Det är en bra andra halvlek men någon chans till skulle vi ha vaskat fram. Vi tryckte på i slutet och hade några lägen men inget jättefarligt, det är surt.

I och med förlusten tajtar det till sig i striden om den viktiga andra platsen i serien.

– Det är jättesurt, extremt surt. Hade vi vunnit idag hade vi hakat av Vallentuna, men är det bara att bita i det sura äpplet och hänga i och det är en ny match nästa helg och den ska vi vinna.

Hur ser du annars på er säsong i stort?

– Vi började jättebra och ledde serien ganska länge, sedan kom vi in i en period på fyra matcher där vi kanske bara tog tre poäng. Sedan har vi kommit igång igen, men inte riktigt nått nivån från i våras.

Är det målskyttet som låst sig?

– Lite så kanske, men även där bak för där stängde vi allting i de första matcherna. Nu har vi släppt in några enkla mål och det är inte så bra, avslutar Philip Lannebris.

Powered by Labrador CMS