Det blev tre raka förluster för VIK i Skoda Trophy i Södertälje. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

Tuff helg för VIK i Skoda Trophy

I helgen deltog VIK i försäsongsturneringen Skoda Trophy i Södertälje. För VIK:s del blev det en tuff helg med tre förluster och en mindre smickrande målskillnad på 3–12.

Publicerad

VIK laddar för fullt inför seriestart och under helgen har man haft tre tuffa matcher i Skoda Trophy. I fredags föll man med 1–4 mot Leksand. I lördags blev AIK alldeles för svåra och förlustsiffrorna skrevs till 1–6. Igår var det betydligt jämnare när Södertälje tillslut vann med 2–1 över VIK.
VIK:s tränare Thomas Paananen summerar matcherna på följande sätt på VIK:s hemsida.
Leksands IF

- Vi gör en bra prestation i två perioder, men tappar det lite i början av tredje och släpper in två mål på det. Jag tycker överlag vi gör en bra prestation mot ett topplag. Den matchen var ett kvitto på att vårat spel håller mot den här typen av motstånd. Det Leksand var bättre än oss på i matchen var spelet i den sista tredjedelen. Där skiljde det en del och där behövde vi bli bättre.

AIK

- Det var ingenting som fungerade för oss i den här matchen, utan det var en och en från vår del och vi var efter i varje duell i princip hela matchen. Vi hade en liten period efter att vi satte straffen och har två-tre bra byten efter det där vi håller spelet upp och har energi. Men annars är AIK bättre än oss i hela matchen. Det var en läropeng för oss, men ingen godkänd insats från oss i den matchen.

Södertälje SK

- Vi hade ett snack inför matchen där vi behövde rätta till vissa saker. Det gör vi bra tycker jag. Sista 50 minuterna av matchen så är det vi som har taktpinnen, för matchen och skapar chanserna. Vi har en stabil trygghet bakåt under i stort sett hela matchen. Södertälje skapar några chanser men överlag är det en jättebra match från vår sida. Det är målskyttet och effektiviteten som saknas idag, men det är en helgjuten insats som vi gör sista 50 minuterna.
Trots nederlagen tycker Thomas Paananen att turneringen varit lärorik och där han är mest nöjd med den avslutande matchen mot Södertälje.
- Vi har mött tre tippade topplag i Allsvenskan och vi känner att förutom AIK-matchen så kan vi väl hålla spelet uppe långa stunder. Det vi pratar om innan turneringen fungerar till stora delar, det var en lärorik cup. Det var tufft att spela tre matcher på tre dagar, framförallt den korta vilan mellan fredag till lördag. Men överlag har vi stött och blött saker och har tagit oss igenom cupen bra, hittat ett spel och en identitet som vi vill ta med oss, framförallt i den här avslutande matchen som jag tycker vi gör bra.

RESULTAT SKODA TROPHY

VIK–Leksand 1–4
VIK–AIK 1–6
VIK–Södertälje 1–2

Powered by Labrador CMS