Simon Johansson är redo för Superettan Foto: STEFAN LINDGREN

Trotjänaren och VSK är redo för Superettan

Simon Johansson kom till VSK Fotboll efter att grönvitt åkt ur Superettan 2011. Nu, åtta säsonger senare, får han äntligen representera klubben i landets näst högsta fotbollsserie. Efter en strålande försäsong där VSK radat upp segrar och visat upp ett övertygande spel säger VSK-mittfältaren en vecka före premiären borta mot BP: – Vi är redo för seriestart.

Publicerad

– Det har varit en väldigt bra försäsong med många bra resultat och nu på slutet har även spelet kommit. Vi har haft ett bra försvarsspel under hela försäsongen och nu tycker jag även att anfallsspelet ser bättre och bättre ut. Det känns bra inför sista träningsmatchen, säger Simon Johansson.

Ni gjorde fem mål mot Sandviken, är det resultatet av det du beskriver om att anfallsspelet har börjat att komma igång?

– Ja, verkligen. Det var en blandning av att vi hade hög effektivitet och sedan spelade vi ett spel som tröttade ut dem över tid. Sandviken brukar vara väldigt tajta att spela mot och det brukar vara svåra att komma igenom, så fem mål mot ett lag som har Pelle Olsson som tränare får man se som ett styrkebesked.

Hur ser du på alla nyförvärv som ni stärkt upp med?

– Jag tycker att alla är jättebra och bidrar på olika sätt och de är spridda i sina kvalitéer. (Filip) Ottosson har sin grymma högerfot, Sean (Sabetkar) har sitt rejäla spel och Samuel (Holm) och Emil (Skogh) är skickliga fotbollsspelare överlag. Jag tycker att alla bidrar på ett grymt sätt och sedan är Jesper Florén en riktigt rutinerad back som jobbar hårt hela tiden.

Bredden i truppen känns bra, är den bättre än någonsin?

– Ja, det tycker jag. Vi har verkligen stenhård konkurrens och det känns som det är 20 spelare som är väldigt jämna. Jag håller med dig, det är en väldigt tajt och bra trupp.

Hur viktigt är det med tanke på den historia ni har med mycket skador?

– Jag tror att det är superviktigt, framför allt nu när vi kommer upp i Superettan och ska fajtas med stenhårda matcher varje vecka. Då behöver vi bredden och vi kan inte leva på en eller två spelare.

Nu är det snart dags för seriepremiär, hur tufft är det på träningarna?

– Det är tufft och det kan vara väldigt hetsigt, men så ska det vara och det hoppas jag att vi fortsätter med. Det är en fajt om platserna och det måste synas på träningarna, det är där det ska avgöras vilka tränarna väljer ut till match.

Du har varit i VSK i många år och valt att stanna kvar även under de mörkaste stunderna, hur kul ska det bli att äntligen får spela i Superettan med grönvitt?

​– Det ska bli extremt kul. Jag har träffat på några gamla lagkamrater som sa att ”du har väntat på det här hur länge som helst och du kommer att springa tre mil mot Brommapojkarna i premiären”. Det stämmer faktiskt, det är exakt så jag känner. Jag har väntat jättelänge, jag kom till VSK efter att de åkt ur Superettan (hösten 2011). Det har gått i en berg-och- dal-bana, men nu är vi på väg uppåt.

När kände du att den riktiga vändningen kom för VSK, där du kunde se att det äntligen kunde bära mot Superettan?

– Den var nog under hösten, som vi kallade för drömhösten, där vi bara hade åtta poäng efter våren men klarade oss kvar i sista matchen. Vi hade värvat in några bra spelare under sommaren, bland annat Karwan Safari och Filip Tronêt kom tillbaka. I den sista matchen märkte man engagemanget och efter det kändes det som att vi hade något på gång och det blev bättre och bättre. Vi började även skapa ett bättre och bättre spel och vi levde inte på någon bra spelare utan vi spelade ett bra spel.

Vad kan publiken förvänta sig av VSK den här säsongen?

– Det är jättesvårt att säga innan vi har satt igång, men jag hoppas att vi kan bjuda på ett underhållande spel. Vi är samspelta och ska lita på varandra på planen och våga göra vårt. Vi ska hålla bollen efter backen och ha ett kreativt spel och bygga en långsiktig idé som ska hålla högre upp också.

Ni har Brommapojkarna i premiären, hur ser du på premiärmatchen?

– Brommapojkarna kommer från Allsvenskan och de har värvat bra spelare. De satsar på att vara ett topplag, men jag känner att vi ska åka dit med ett stort självförtroende och de ska inte få en lätt dag på jobbet.

Ser man på de fem första omgångarna har ni en tuff inledning på serien, vad säger du om inledningen?

– Det är några som sagt det till mig, men jag tänker att hela säsongen kommer att bli tuff och svåra matcher varje helg och alla matcher har sin svårighet. Jag tror inte att något lag kommer att bli en enkel motståndare.

– Sedan tror jag att vi kommer att prestera som bäst när vi möter lag som Halmstad och Örgryte. Det är i matcherna mot de förmodade bottenlagen som vi verkligen måste vara på tårna och köra stenhårt, avslutar Simon Johansson.

FAKTA

VSK Fotboll
In: Sean Sabetkar, Samuel Holm (Sollentuna FK), Emil Skogh (Örgryte IS), Filip Ottosson (Eskilsminne IF), Jesper Florén (Gefle IF)

Ut: Robin Blommé (Avslutat karriären), Mathias Benker (Nyköpings BIS), Fredrik Lundqvist, Koyar Salimi (Klubblös), Yonathan Getachew (Kristianstad FC), Kevin Custovic (Enköpings SK), Dennis Botchey (Skiljebo SK)

VSK:s sex första seriematcher i Superettan

2019-03-30 13:30 IF Brommapojkarna–Västerås SK

2019-04-09 19:00 Västerås SK–IK Brage

2019-04-13 13:30 Mjällby AIF–Västerås SK

2019-04-22 15:00 Västerås SK–Trelleborgs FF

2019-04-26 19:00 Örgryte IS–Västerås SK

2019-05-04 16:00 Västerås SK–Varbergs BOIS

Powered by Labrador CMS