Mikael Olsson blev tvåmålsskytt i VSK:s segermatch hemma mot Broberg. Här från hemmapremiären mot Vänersborg. Foto: Stefan Lindgren/arkiv

Tredje hemmasegern för VSK

VSK Bandy fortsätter att imponera på hemmaplan i Elitserien. Tredje segern i ABB Arena kom efter en sen islossning mot Broberg/Söderhamn på onsdagskvällen. – Tycker vi gör en riktigt bra match, säger dubbla målskytten Mikael Olsson.

  • Publicerad 08:45, 8 nov 2018

Han var första halvleks enda målskytt. Med ett mäktigt distansskott hittade VSK-mittfältaren rätt en knapp halvtimme in i matchen.

– 1–0 i paus var i underkant, tycker vi gör en bra match totalt sätt och kom ut med ett gott självförtroende till andra halvlek om att det skulle lossna, säger Mikael Olsson till vskbandy.se efter matchen.

Det gjorde det också.

Tidigt i den andra halvleken kunde Stefan Edberg utöka till 2–0 på en hörna och när sedan Ted Bergström gjorde 3–0 20 minuter senare kändes matchen avgjord.

Efter gästernas reducering kunde matchens lirare Mikael Olsson återigen se till att försprånget återigen var tre mål. 5–1 till slut sedan Simon Jansson avslutat målskyttet på en hörna.

Återigen en klar seger för grönvitt på hemmais med andra ord efter tidigare triumferna mot Vänersborg (8–3) och Sirius (10–2).

– Det är framför allt en stabil försvarsinsats som bäddar för det. Vi är också många som bidrar till offensiven så det vara bara en tillfällighet att jag fick göra två idag, säger Olsson till vskbandy.se.

I och med segern parkerar VSK på andra plats i Elitserietabellen, på samma poäng som Villa som dock har en match mindre spelad.

Nästa uppgift: Bollnäs hemma på söndag.

Matchfakta, Elitserien

VSK–Broberg/Söderhamn 5–1 (1–0)
Första halvlek: 1-0 (28) Mikael Olsson.

Andra halvlek: 2–0 (48) Stefan Edberg, 3–0 (67) Ted Bergström, 3–1 (77) Jonas Engström, 4–1 (78) Mikael Olsson, 5-1 Simon Jansson (82).

Publik: 1 023.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING