Mikael Olsson blev tvåmålsskytt i VSK:s segermatch hemma mot Broberg. Här från hemmapremiären mot Vänersborg. Foto: Stefan Lindgren/arkiv

Tredje hemmasegern för VSK

VSK Bandy fortsätter att imponera på hemmaplan i Elitserien. Tredje segern i ABB Arena kom efter en sen islossning mot Broberg/Söderhamn på onsdagskvällen. – Tycker vi gör en riktigt bra match, säger dubbla målskytten Mikael Olsson.

Han var första halvleks enda målskytt. Med ett mäktigt distansskott hittade VSK-mittfältaren rätt en knapp halvtimme in i matchen.

– 1–0 i paus var i underkant, tycker vi gör en bra match totalt sätt och kom ut med ett gott självförtroende till andra halvlek om att det skulle lossna, säger Mikael Olsson till vskbandy.se efter matchen.

Det gjorde det också.

Tidigt i den andra halvleken kunde Stefan Edberg utöka till 2–0 på en hörna och när sedan Ted Bergström gjorde 3–0 20 minuter senare kändes matchen avgjord.

Efter gästernas reducering kunde matchens lirare Mikael Olsson återigen se till att försprånget återigen var tre mål. 5–1 till slut sedan Simon Jansson avslutat målskyttet på en hörna.

Återigen en klar seger för grönvitt på hemmais med andra ord efter tidigare triumferna mot Vänersborg (8–3) och Sirius (10–2).

– Det är framför allt en stabil försvarsinsats som bäddar för det. Vi är också många som bidrar till offensiven så det vara bara en tillfällighet att jag fick göra två idag, säger Olsson till vskbandy.se.

I och med segern parkerar VSK på andra plats i Elitserietabellen, på samma poäng som Villa som dock har en match mindre spelad.

Nästa uppgift: Bollnäs hemma på söndag.

Matchfakta, Elitserien

VSK–Broberg/Söderhamn 5–1 (1–0)
Första halvlek: 1-0 (28) Mikael Olsson.

Andra halvlek: 2–0 (48) Stefan Edberg, 3–0 (67) Ted Bergström, 3–1 (77) Jonas Engström, 4–1 (78) Mikael Olsson, 5-1 Simon Jansson (82).

Publik: 1 023.