Topplagen darrade i innebandytvåan

En liten summering av helgens matcher. Vi kan väl konstatera som vi sagt så många gånger förr att Herrar Div 2 Västmanland/Örebro Län är en fantastisk serie att följa. Vem kunde ana att det skulle vara sådana tvära kast som det är nu.

  • Publicerad 12:47, 21 jan 2019

Gillar vi detta? Japp vi tycker serien är underbar och skickar en passning till förbundet att man kanske skulle ta nästa steg och slå ihop alla herrserier på seniorsidan. Kan man det på Dam, DJ och HJ så borde nästa steg vara ett bredare samarbete och skapa. H2, H3, H4, H5.

Visst vi får åka lite MEN klarar de andra serierna så borde även herrarna klara detta.

Alla skulle tjäna på det och det skulle ge ett uppsving för hela herrsidan.

----

Jag gav mig på att tippa kommande omgång i Super2an och det är ju mer ett lotteri, större chans att vinna på Lördagens Lotto.

Så här klok trodde jag att jag var i början av veckan.
Datum / Matchen / Mitt tips:

18 jan kl 20:00 IFK Arboga – Örebro FBC 6–7 i sudden
19 jan kl 11:45 Köpings IS – WSK Lindes. 7–6
19 jan kl 13:00 Tillberga IK – Per-Ols IBF 5–3 
19 jan kl 14:00 Kungsörs IBK – Sala Silver 5–5
19 jan kl 14:00 IBK Hallsta – Lillån Ung 7–11

Vad händer?

– Ja säg det. Helt plötsligt så börjar IBK Hallsta spela en innebandy som vi alla vet att de kan och behärskar. Per-Ols tvålar dit Tillberga och Kungsör krossar Sala Silver. Tre bottenlag som vinner med förkrossande 35–16 i målskillnad.

Vem hade trott detta? Självklart tränarna i Per-Ols, Kungsör och Hallsta men resten av er som läser detta? Hur många kan med handen på hjärtat stå upp och säga att de såg ni skulle ske?

Jag vill absolut inte dissa dessa tre lag utan snarare tvärtom hylla serien.

KIS – WSK slutade 8-7, mitt tips var 7–6 så jag var inte långt borta.

IFK Arboga – FBC Örebro slutade 3–2, mitt tips var 6–7 i sudden och jag kan väl tycka att jag var rätt nära.

Tillberga IK – Per-Ols IBF 6–12, mitt tips var 5–3 då jag skrev att Tillberga är starka hemma. 12 baljor i baken gör att jag får fundera över min tippning.

IBK Hallsta – Lillån IBK Ung 12–8, mitt tips 7–11. Hallsta vad hände ? Har ni vaknat nu och insett att säsongen är igång. Ser att man fått in en ny målvakt i Oskar Eriksson.

Kungsörs IBK – Sala Silverstaden IBK 11–2, mitt tips 5–5. Jäklar vilken islossning 11–2 på hemmaplan.

Jag ställer mig upp, lyfter på hatten för underhållningen i omgång 16.

Hur toppar vi det här?

26 hål

Västerås Tidning har inlett ett samarbete med bloggen "26 hål" som skriver om innebandyns division 2 där herrlag från Västmanland och Örebro spelar.

Varje vecka summerar bloggen den senaste omgången.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING