Västeråstjejen Julita Saner vann tv-sända TP/Gardell Open i Upplands Väsby på lördagskvällen. Nu laddar hon får grussäsongen som inleds i Turkiet om tre veckor. Foto: Patrick Bengtsson/Tennisportalen

Tennisproffset från Västerås tog turneringsseger

Det blev ett perfekt avstamp inför grussäsongen. Julita Saner, tennisproffset från Västerås, vann på lördagen TP/Gardell Open i Upplands Väsby. – Jag är nöjd med min insats, säger den 21-åriga Vallbytjejen.

Publicerad

Jag är nöjd med min insats helt enkelt

Julita Saner satsar allt på sin tennis.

Det har hon gjort sedan 12 års ålder även om fotbollen var prio ett till en början och bland annat innehöll ett Gothia Cup-brons med IK Franke.

Det berättade hon i en intervju med Västerås Tidning för två år sedan.

Nu är hon mitt uppe i ännu en säsong och har redan hunnit spela sex tävlingar internationellt i år.

Fullträffen kom dock hemma i Sverige.

Sent på lördagskvällen tog hon hem TP/Gardell Open på centercourten i nybyggda RQT hallen i Upplands Väsby.

Detta efter att ha vänt och till slut besegrat Maria Petrovic i finalen med siffrorna 0–4, 4–1, 4–2, 4–1. Turneringen hade det anpassade matchformatet som bestod av set som spelades till fyra gem mot brukliga sex.

– Riktigt kul. Det var bra motstånd och en bra final där Maria också spelade jättebra. Jag är nöjd med min insats helt enkelt, sa Julita Saner i segerintervjun efter turneringssegern som även tv-sändes i Discovery+.

Den största skalpen tog Västeråsproffset redan i semifinalen när hon betvingade förstaseedade och 592-världsrankade Jacqueline Cabaj-Awad med siffrorna 4–2, 4–1.

– Nu ska jag vara hemma i tre veckor innan jag åker till Antalya med förbundet, berättade Saner.

Julita Saner på hemmaplan i Västerås. Bilden är från februari 2019 när Västerås Tidning uppmärksammade tennisproffset i en längre intervju. Foto: julitasaner.com

Hemma, det är Vallby i Västerås. Sin träningsbas har hon i Uppsala.

I Turkiet väntar starten på grussäsongen. Det blir totalt tre proffstävlingar i Antalya för att fortsätta avancera på WTA-rankingen och Svenska Tennisförbundet kommer vara på plats med förbundskapten och bevaka och hjälpa de svenska spelarna.

Förberedelserna inför det börjar redan kommande vecka för Julita Saner med omställningen från spel på hardcourt till just grus.

Julita Saner och finalmotståndaren Maria Petrovic efter turneringssegern. Foto: Patrick Bengtsson/Tennisportalen

Det här är Julita Saner

► 21 år gammal (22 i slutet av april), uppväxt på Vallby där hon fortfarande bor.

► Representerat Sveriges landslag vid junior-EM (2015), vunnit junior-SM (2011 och 2015), Nike Junior Tour (2011 och 2013), och Next Generation Cup (2012 och 2014), samt var Sveriges bästa junior i sin ålderskategori (Under-14, Under-15, Under-16 och Under-18).

► Idag är Julita proffs, hösten 2016 var hon Sveriges yngsta damspelare med WTA-ranking. Hon satsar på heltid med Uppsala som träningsbas och deltar i omkring 20 internationella tävlingar per år.

Powered by Labrador CMS