Ted Bergström svarade för en ny stormatch när VSK blev klara för SM-final. Bergström dundrade in tre raka mål i slutet av första halvlek. Foto: STEFAN LINDGREN

Ted Bergström: "Vi har en uppgift kvar"

VSK Bandy är klara för SM-final efter tre raka vinster över Hammarby. I kvällens semifinal i ABB Arena visade Ted Bergström vägen med tre raka mål i slutet av första halvlek. – Det var en ordentlig urladdning och vi ville verkligen avgöra på hemmaplan, säger Ted Bergström till Västerås Tidning.

Publicerad

VSK:s forward Ted Bergström har hittat storformen lagom till slutspelet. I den första semifinalen mot Hammarby svarade Bergström för tre mål, ett facit som han upprepade i kvällens tredje semifinal.

– Jag har jobbat mycket med mig själv och verkligen laddat för ett slutspel, säger Bergström.

Du var utanför laget start innan slutspelet drog igång, det måste kännas som en skaplig revansch från din sida?

– Ja men så blir det ju på ett vis. Vi spelar alltid med bästa laget och de som har bra form, det som har varit har varit och nu ser jag bara framåt. Det är kul att kunna hjälpa laget på det här viset.

Det blev tre nya mål, kan du berätta om målen i första halvlek?

– Jag fick en bra träff på första hörnan, sedan var det ett riktigt forwards mål där jag petade dit den och hade marginalerna med mig. Sedan var det en till hörna och det är klart att det är oerhört skönt när dom sitter. Det är helt obeskrivligt att göra tre mål i två av semifinalerna, det är helt makalöst.

Hur ska du kunna toppa det i finalen?

– Jag måste hitta någon bra morot. Den finns där redan, att få åka till Studenternas är helt magiskt. Det är något år sedan man fick uppleva en final Det har varit tuffa år att åka ur i kvartsfinal.

Vad betyder det att ni återigen tagit er till final?

– Vi byggde om truppen inför den här säsongen och vi började känna under säsongen att vi svetsat ihop gruppen bra. Det är bra och ödmjuka killar som har kommit in med mycket energi och vi som varit med ett tag har fått ny energi, mixen är helt fantastisk, men vi har en uppgift kvar, avslutar Ted Bergström.

Matchfakta, SM-semifinal 3

VSK Bandy – Hammarby 6–2 (4–1)

Mål: 1–0 (9) Robin Andersson (Simon Folkesson), 1–1 (19) Christoffer Fagerström (Adam Gilljam), 2–1 (34, hörna) Ted Bergström (Simon Jansson), 3–1 (42) Ted Bergström (Simon Jansson), 4–1 (45, hörna) Ted Bergström (Simon Jansson), 4–2 (47) Ilja Grachev (Adam Gilljam), 5–2 (81) Magnus Joneby, 6–2 (86, straff) Måns Engström

Powered by Labrador CMS