Tortuna Golfklubb står under lördag–söndag som värd för Folksam Paragolf Tour. Bland de drygt 40 deltagarna finns givetvis sportens stora svenska affischnamn, västeråsaren Joakim Björkman. Foto: Pia Nordlander, BildN och Jonas Bergkvist

Svenska paragolfeliten kommer till Tortuna i helgen

Sveriges främsta paragolfare checkar in på Tortuna Golfklubb i helgen. Omkring 40 deltagare gör upp i den näst sista deltävlingen av årets Folksam Paragolf Tour. – Det känns fantastiskt kul och spännande att få arrangera den här tävlingen, säger Tortunas blivande klubbchef Carolina Melin.

Publicerad

Att en deltävling på Folksam Paragolf Tour nu kommer till länet igen efter många års frånvaro är till viss del resultatet av den storsatsning som görs för att öka attraktionskraften av Västmanland som golfdestination.

Det handlar också om att just Tortuna Golfklubb förra året inledde en satsning på träningar för paragolfare.

Hur känns det att få stå som värd för en stor nationell tävling nu?

– Det känns superkul och spännande. En utmaning också givetvis, säger Carolina Melin, tillträdande klubbchef.

Hon hyllar klubbens medlemmar som ställer upp.

– Våra ideella krafter är guld värda. Engagemanget som finns i klubben är en förutsättning för att vi ska mäkta med att arrangera en sådan här tävling.

I de drygt 40 deltagare starka startfältet finns internationella spelare från Nederländerna och Danmark.

Och även flera spelare från länet.

– Deltagare från åtta av länets 14 klubbar finns på plats. Superkul verkligen att det finns så många runt omkring här som ställer upp.

En av dessa kommer från hemmaklubben, Stefan Isaksson.

På plats finns givetvis också västeråsaren och den svenska fixstjärnan Joakim Björkman som jobbar hårt för att marknadsföra paragolfen runt om i världen.

Utöver tourtävlingen – som avgörs över två varv lördag–söndag – kommer det på lördagseftermiddagen även att spelas en regional partävling, där de med lite högre hcp är med och tävlar.

– Gemenskapen och sammanhållningen för Sveriges paragolfare är fantastisk och vi på Tortuna Golfklubb vill ju givetvis främja detta.

Tortuna kommer att bjuda spelarna på en bana i toppskick.

– Vi har verkligen fått till en jättefin bana. Vi var lite orolig efter den hårda vintern, men den har återhämtat sig otroligt bra och det är vi jätteglada för, säger Carolina Melin.

Under denna paragolfhelg får Tortuna GK även besök av dövblinda Torbjörn Svensson. Äventyraren har tidigare cyklat från Treriksröset till Smygehuk och paddlat kajak mellan Helsingör och Helsingborg.

Hans senaste utmaning är nu att att spela 18 golfbanor på 18 dagar, varav alltså Tortuna är en av dessa. Han inleder denna utmaning söndag morgon.

Banan ute i Tortuna är i toppskick inför helgens tourtävling. Foto: Tortuna GK
Powered by Labrador CMS