Svagt anfallsspel fällde VI – föll mot serietvåan Varberg

VI hade inte mycket att sätta emot serietvåan Varberg i söndagens hemmamatch i handbollens allsvenska. Med ett hackande anfallsspel hade VI svårt att hänga med Varberg som kunde vinna med 16–26.

  • Publicerad 16:40, 10 feb 2019

VI fick se sig besegrade i dagens match i Bombardier Arena, men lagets insats i första halvleken var helt okej. I andra halvlek kunde Varberg gå ifrån och ta en säker seger. VI:s tränare Leo Ekblom kommenterade dagens match på följande sätt.

– Första halvlek tycker jag att vi gör helt godkänt, vi hade 15 mål insläppta och jag tror vi hade räknat till en räddning i första halvlek. Försvaret var bra och det fortsatt även i andra halvlek där vi bara släppte in 11 mål. Att vi endast gör 6 mål framåt är inte bra, men de är stora, starka och tunga. Vi lyckades inte få dem att flytta på sig som vi hade pratat om innan.

Varberg var på förhand en tuff match och hade ni tagit poäng så hade det väl ändå varit bonuspoäng för er?

– Så är det, det ligger i bakhuvudet att Varberg är en bonuspoäng om man kan knipa någon poäng mot dem. Men man ser varje match som en stor chans och det är 0–0 från början. Sedan är Varberg bra, det är inget att säga om. Sedan tycker jag att det är lite tråkigt att det blir tio, det hade varit mer rättvist om det hade varit fem idag och då hade det sett lite bättre ut.

Det var stundtals tufft och tjurigt under andra halvlek, bland annat åkte Daniel Wolf på ett rött kort tillsammans med Daniel Lindgren i Varberg, hur ser du på situationen?

– Jag förstår att bägge reagerar, Jens Lindström åker på en riktig smäll och Wolf ville stå upp för sin lagkamrat, sedan är det kanske lite för mycket att de knuffar på varandra, men det är i stridens hetta och jag säger ingenting om det.

Ni har två lag bakom er i tabellen, hur ser du på slutspurten?

– Nu kommer det ett par viktiga matcher, jag tror det är tre på rad där vi möter Kungälv, Torslanda och Linköping som ligger där. Kan vi ta 6 poäng där är vi helt plötsligt i mitten av tabellen, avslutar Leo Ekblom.

Matchfakta, Allsvenskan

VI – HK Varberg 16–26 (11–15)

Bästa målskyttar VI: Erik Gannby 3, Daniel Wolf 3

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING