Nye tränaren Stefan Andersson instruerar spelarna i Sura Blue Hammers. Foto: Stefan Lindgren

Sura Blue Hammers är redo för seriepremiären

I morgon söndag drar Hockeyettan igång för Sura Blue Hammers. Premiären spelas på bortaplan och Kumla står för motståndet. – Vi ska jobba hårt med att kunna prestera bättre i varje match i år än vad man gjorde ifjol, säger nye tränaren Stefan Andersson till Västerås Tidning.

Publicerad

Inför årets säsong har det varit stora förändringar i Sura Blue Hammers. Laget har knutit till sig Stefan Andersson som tränare och ett stort antal oprövade spelare på denna nivå. Andersson som är tillbaka som tränare i Sura efter 10 år i andra klubbar tycker att det är kul att vara tillbaka i klubben.

– Det känns jättebra och det är 10 år sedan jag var här sist. Jag hade två bra år här och jag tyckte att vi gick bra då och kom till allettan. Sura har fått levt i en kappsäck under några år och det känns som att vi haft nytta av det för att gruppen verkar ha svetsat samman utav det. Vi har fått åkt runt och tränat och inte haft alla bekvämligheter, säger Andersson och fortsätter.

– Det är en bra grupp att jobba med och vi har ett ganska ungt lag. Det finns jättemycket utveckling i det här laget och det märks att killarna kommer till varje träning för att bli bättre och det är något som talar för oss under säsongen.

Sura kommer att spela med ett nytt spelsystem och Andersson ger syn på vad det innebär.

– Dels så är det ett betydligt tydligare försvarsspel, sedan ska vi lära oss att bli räddare om pucken. Vi ska våga spela pucken men ändå med fart. Varje lag vill spela sådan hockey, det är bara att titta på SHL–lagen. Just att vi ska vara rädda om pucken och inte bara slänga iväg den och bjuda motståndarna på fördelar.

– Vi har värvat spelare som passar in i det sätt som vi vill spela, vi har tagit spelare som vi tror skulle kunna vara bärande i sättet vi spelar. Det är viktigt att vi får rätt spelare, sedan är det så att om man tittar på laget så betyder det mycket att Jens Eriksson kommit hem. Han betyder jättemycket i sin roll som lagkapten och även som rutinerad poänggörare. Jag tycket att vi har en bra målvaktsbesättning där det är en tävlan om att ta förstaspaden. Forwardssidan ser intressant ut med Oliwer Nordmark och Charlie Hellström från Arboga som smällt in i laget på ett fantastiskt sätt.

Vad har ni satt för målsättning med årets säsong?

– Vi ska jobba hårt med att kunna prestera bättre match i år än vad man gjorde ifjol. Sedan har vi pratat mycket i gruppen om att det inte ska vara många lag som ska åka mer skridsko än oss, det är ledordet för oss, avslutar Stefan Andersson.

Powered by Labrador CMS