Superformen håller i sig – VIK vann fjärde raka

Storformen håller i sig för VIK. Under onsdagskvällen kom lagets fjärde raka seger när Vita Hästen enkelt besegrades på hemmaplan. Slutresultatet skrevs till 4–1.

När VIK och Vita Hästen möttes för mindre än två veckor sedan var VIK inne i en djup formsvacka. Den matchen vann Norrköpingslaget med 3–0 och därmed hade gulsvart förlorat fyra raka matcher och såg ut att vara på väg att rasa i tabellen.

Men bara dagar efter förlusten reste sig VIK och skrällvann över topplaget AIK på bortaplan. Den segern var starten på en ny segersvit som ikväll skrevs till fyra matcher lång.

I kvällens match mot Vita Hästen var ställningen 0–0 efter den första perioden. Men i mittronden växlade VIK upp och såg till att avgöra matchen genom att göra tre mål.

I den tredje perioden utökade VIK till 4–0 genom Anton Svensson som gjorde sitt första mål i VIK-tröjan sedan han anslöt från Köping i mitten av februari.

Gästerna kunde sedan reducera och därmed spräcka den i övrigt storspelande Samuel Erssons nolla i slutskedet av matchen.

På fredag möter VIK Karlskrona hemma i ABB Arena. Det är den sista hemmamatchen innan slutspelet drar igång.

VIK–Vita Hästen: 4–1

Första perioden:

Andra perioden: 1–0 (6.01) Jimmie Jansson (Isac Skedung, William Wikman), 2–0 (8.49) Isac Skedung (Mikael Frycklund), 3–0 (18.55) Fredrik Hetta (Anthon Eriksson, Jesper Johansson)

Tredje perioden: 4–0 (11.43) Anton Svensson (William Wikman, Isac Skedung), 4–1 (18.43) Viktor Johansson (Linus Andersson, Emil Eriksson)