Västerås Danscenter har många VM-dansare på plats i Polen när mästerskapet inleds idag. Förhoppningar om finalplatser finns i den tuffa konkurrensen. Foto: Västerås Danscenter

Stort VM-gäng från Västerås Danscenter tävlar i Polen

I dag inleds VM i konstnärlig dans i Polen. Med detta stora gäng från Västerås Danscenter på plats för att tävla om finalplatser.

Publicerad

När världsmästerskapen i konstnärlig dans drar igång i Warszawa idag är det gott om deltagare från Västerås Danscenter i startlistorna som kommer att representera Sverige.

VM består av två kategorier, jazzdans och modern dans, och pågår fram till onsdag i nästa vecka.

Nio av de uttagna dansarna från Västerås Danscenter kommer att tävla i soloklass, och dessutom är tre par och två grupper med sju dansare i varje grupp också uttagna.

Med tanke på den pågående pandemin har det varit osäkert om tävlingarna skulle kunna arrangeras men som läget ser ut nu så har arrangören vidtagit nödvändiga åtgärder för att ett säkert mästerskap ska kunna genomföras.

Dansarna har tränat hårt inför mästerskapet men även om de tillhör den yttersta eliten i Sverige så är det tufft att hävda sig i konkurrensen på ett VM.

Isabell Eklund och Oskar Åslund, koreografer i konstnärlig dans på Västerås Danscenter, åker med till VM och säger att det är svårt att nå medaljerna men att det ska finnas möjlighet att nå några finalplatser.

Powered by Labrador CMS