Storseger för VSK i första semifinalen

VSK:s damer rivstartade i SM-slutspelet. I den den första semifinalen mot Villa Lidköping vann grönvitt borta med hela 8–4. Detta efter bland annat tre mål och två assist av lagkaptenen Malin Persson.

Trots storsegern var VSK:s första semifinal länge en målmässigt jämn tillställning. I paus var ställningen 1–2 och fram till matchminut 60 hängde hemmalaget med i matchen.

Men när VSK gjorde tre mål på fyra minuter och gick upp i en fyramålsledning var matchen i stort sett avgjord. Därefter kunde VSK trumma på och till slut vinna med hela 8–4.

Nästa semifinal spelas på torsdag i ABB Arena. Vid seger där är VSK klara för SM-final.

Villa Lidköping – VSK Bandy: 4–8

Målskyttar VSK: Malin Persson 3, Linda Lohiniva 2, Gabriella Aronsson 2, Charlotte Selbekk 1