Team One Taekwondos framgångsrika kvintett från vänster: Tintin Bergman, Jakob Ayoud, Justin Laloknam, Oliver Davidsson och Ian Elovsson.

Stora framgångar för Västerås taekwondoklubbar

Västerås taekwondoklubbar Team One och KSA firade stora framgångar vid olika tävlingar i Trollhättan förra helgen.

Publicerad

Från Team One Taekwondo var först Justin Laloknam, som var en av idrottsutövarna som fick Västerås stads elitidrottsstipendium i år, och tävlade i Svenska Cupen 3 i Trollhättan tillsammans med sin yngre bror Jesper. Båda lyckades ta brons.

Dagen efter coachade Justin fram sina fyra klubbkompisar tävlande i Trollhättan Open. Med stor framgång. Alla fyra vann guld vilket gjorde att Team One blev tredje bäst bland 37 tävlande klubbar.

Även för den andra taekwondoklubben i Västerås, KSA, blev det framgångar på västkusten. Svenska taekwondons elitserie genomförde sin tredje och sista deltävling under helgen i Trollhättan. KSA hade en trupp på fyra tjejer och lika många killar och samtliga tävlande lyckades hamna på prispallen.

Kamplagets coacher William Vikström och Tilda Larsson:

”Vi är väldigt nöjda med både resultat och sättet vi genomför tävlingen på. Det är en individuell sport men lagandan och stöttning av lagkamrater i både motgång och medgång är väldigt viktig”, skriver de till Västerås Tidning.

Och fortsätter:

”Vi har jobbat mycket med både mental förberedelse och med organisation och struktur kring tävlingar, vilket också bidrar till att skapa harmoni i laget och dessutom underlättar för oss att fokusera på att coacha spelarna på mattan”.

Klubbens huvudinstruktör Michael Brännback stämmer in:

”Jag som varit med ett tag tycker det är roligt och tillfredsställande att se hur våra ungdomar har utvecklats över tid, de flesta debuterade för länge sedan med kampträning och med att tävla på nybörjartävlingar. Nu har vi 8–10 spelare som är med och slåss om medaljerna på elitnivå. Det är också spännande att vi har omkring 200 ungdomar i bredd/basverksamheten och en plan för att rekrytera nya till kamplaget så att vi även fortsatt är representerade på både elitnivå och på nybörjartävlingar”.

KSA Västerås medaljgäng från Svenska Cupen 3: Guld: Anna Aukland Silver: Emma Aukland, Anton Dahl, Flora Gunillasson Brons: Tuva Broberg, Erwin Hörnell, Melvin Thorsell, Hugo Öberg Foto: KSA Västerås
Powered by Labrador CMS