Starkt powerplay gav VIK tredje raka segern

VIK vann under lördagen veckans tredje raka seger när Karlskoga var på besök i ABB Arena.

Publicerad

Nästan 4 000 (3 922) åskådare fick se VIK vinna över Karlskoga med 4-2. Därmed har gulsvart tagit tre raka segrar mot topplag under veckan.

Dagens seger kom efter att laget på nytt svarat för en urstark tredjeperiod där VIK kunde avgöra med två snabba mål.

Annars var det bortalaget som tog initiativet i början av matchen och ledde med 1–0 efter första perioden. I den andra perioden gjorde VIK två mål och tog ledningen innan Karlskoga kvitterade till 2–2 i slutskedet av perioden.

Sedan var det VIK för hela slanten, som kunder spela hem tre nya poäng.

Noterbart är att VIK under gjorde tre av sina fyra mål i powerplay.

I och med segern är VIK just nu uppe på tredjeplats i tabellen. Däremot kan Modo gå om redan ikväll då de möter Karlskrona på hemmaplan. Den matchen startade klockan 18.00.

Oavsett hur det går i Modomatchen är VIK tack vare dagens seger klara för slutspelsserien.

VIK–BIK Karlskoga: 4–2 (0–1, 2–1, 2–0)

Första perioden: 0–1 (11.29) Fredrik Forsberg (Dennis Fröland, Henrik Larsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (15.27) Lukas Zetterberg (Alexander Lindelöf, Mikael Frycklund) spel fem mot tre, 2–1 (16.10) Sebastian Benker (Lukas Zetterberg) spel fem mot fyra, 2–2 (19.32) Ricard Blidstrand.

Tredje perioden: 3–2 (1.36) Acke Ringström (William Wikman, Samuel Ersson)

Skott: 34–19

Utvisningar: VIK 3x2, BIK 4x2