Efter flera fina insatser den senaste veckan toppar VIK veckans lista. Foto: STEFAN LINDGREN

Stark vecka av VIK – upp i topp på vår lista

Här lyfter vi fram de tre hetaste sporthändelserna under veckan som gått. Efter en stark vecka med två segrar tog den allsvenska nykomlingen förstaplatsen på veckans lista.

Publicerad

1. VIK

VIK har svarat för en riktigt stark vecka. Först vann man över hemmastarka Västervik med 2–0. I fredags tog gulsvart ännu en seger efter att ha avgjort i slutminuten mot Almtuna. Och i söndags svarade VIK för ytterligare en bra insats då laget skakade topplaget Modo på bortaplan. Som helhet har VIK vuxit i den allsvenska kostymen och hittat ett spel som är vägvinnande. Ett stort utropstecken i laget är den nye blott 18-årige målvakten Samuel Ersson som visat upp ett imponerande spel.

2. Fredrik Haglund & Daniel Överfjord

Västeråsduon klarade av den tuffa utmaningen på Hawaii. Bägge tog sig i mål i Ironman-VM, ansedd som en av världens tuffaste tävlingar. Att simma 3,9 km, cykla 18 mil och sedan springa 4,2 mil är inget annat än imponerande.

3. Rönnby

Veckan inleddes med ett riktigt magplask när innebandydamerna åkte på en svidande 5–14-förlust mot de regerande svenska mästarinnorna IKSU. Många lag hade nog knäckts av en sådan smäll. Tigers visade dock att man har bra moral i laget då man i lördags tog revansch på sig själva genom att vinna borta över IBF Göteborg med 8–3.

Västeråsduon Daniel Överfjord och Fredrik Haglund klarade av att ta sig igenom Ironman-VM på Hawaii.×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2
Powered by Labrador CMS