Stark premiär av VSK Fotboll – besegrade Dalkurd med 2–0

VSK Fotboll fick en smakstart på årets försäsong då grönvitt tog en stabil 2–0 seger över ex-allsvenska Dalkurd. Bäst i VSK var tvåmålskytten Filip Tronêt.

  • Publicerad 17:43, 26 jan 2019

VSK Fotboll övertygade när laget spelade sin första träningsmatch för säsongen. Hemma på Solid Park Arena besegrades Dalkurd med 2–0 efter två fina halvlekar av grönvitt.

– Jag tyckte att vi fick igång spelet ett bra spel redan från start. Jag tycker att vi gjorde två bra halvlekar och släppte inte till många lägen bakåt och vi hade kunnat göra två eller tre mål till framåt. Det var en bra start på säsongen, säger Filip Tronêt.

Var du överraskad att ni höll en så hög nivå direkt från start?

– Ja lite faktist, det brukar ta några matcher innan man hittar nivån. Men de nya grabbarna kom in och hittade ytorna snabbt, det kändes bra och det kändes som vi hade kemi redan från början.

Du gjorde bägge målen i matchen, hur skönt var det att målskyttet lossnade direkt?

– Det känns jätteskönt att få börja bra och på en gång. Nu har man satt ribban och nu är det bara att hålla i. Nej men det är jättekul att få börja med att göra två mål i första matchen, skrattar Tronêt.

Ditt andra mål fick du placera in snyggt, kan du berätta lite om målet?

– Det var ett jättefint anfall där Simon Johansson hittade mig snett inåt bakåt, sedan hittade jag bortre stolpen och det var ett jäkligt fint mål.

Du spelade första halvlek, var det planerat i förhand eller åkte du på en smäll?

– Det var bestämt redan från början, men jag fick en smäll i ansiktet och det var lagom med 45 minuter, avslutar Filip Tronêt.

Matchfakta, Träningsmatch

VSK Fotboll – Dalkurd 2–0 (2–0)

Målskytt VSK Fotboll: Filip Tronêt 2

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING