Nyförvärvet Anna Wiman svarade för en fin insats mot KAIS Mora. Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Stark insats av Rönnby – men KAIS Mora avgjorde i slutet

Rönnby hade KAIS Mora på gaffeln i dagens träningsmatch i Sala. Efter en stark avslutning på matchen fick Rönnby chansen att avgöra matchen i powerplay, men istället kontrade Mora in 5–4 målet som även blev slutresultatet.

Publicerad

Seriepremiären i damerna SSL närmar sig. Idag möttes Rönnby och KAIS Mora i ett intressant genrep i Sala Idrottshall. Rönnby gör en fin match men förlorade med uddamålet. En av Rönnbys bästa spelare för dagen var nyförvärvet Anna Wiman som stod för en fin insats på sin centerplats. Västerås Tidning passade på att ställa frågan om hur hon ser på sin första tid i Rönnby.

– Det känns kul, det är framför allt skillnad i tempot på träningarna, högre lägsta och högsta nivå och det känns väldigt inspirerande, säger Anna Wiman.

I dina senaste klubbar har du vart med och kämpat i nedre delen av tabellen, i Rönnby finns goda möjligheter till slutspel, hur ser du på det?

– Absolut, så tänker jag. Det känns jättespännande när man känner att man kan vinna varenda match och det känns kul att kunna gå in med den inställningen i varje match och det är en stor skillnad mot jag haft förut. Det tycker jag att vi visade idag, vi är inte felfria men vi är ändå där.

Idag gör ni en stark första period, hur ser du på er inledning av matchen?

– Vi gick ut med en jättefin aggressivitet och visade att vi var där i varje närkamp där vi vann de flesta under den första kvarten. Det är något som vi kommer att behöva göra mot de spelskickliga lagen så det lovar gott att vi är där redan nu.

– Vi startade jättebra och hade bra tempo på bollen men sedan kom de närmare och närmare och äter upp oss, framför allt vid sargerna håller vi i bollen för länge och fastande där. Men så fort vi spelade bollen snabbt fick vi loss den även mot ett sånt här lag och sedan matchen mot Endre är det här ett fall framåt.

Ni hade 2–0 i början av andra och borde kanske fått med er en straff, istället göra Mora två raka mål inom en minut. Vad var det som hände där?

– Jag tycker att det var något domslut som var riktigt emot oss där. Det är något som man ofta får mot de här lagen. Det är bara att vi får se till vad vi ska göra i nästa situation, det kan vi göra bättre.

Blev det ett litet energitapp efter deras 2–2 mål?

– Jag vet inte riktigt, det var en trasslig situation vid tekningen där jag gick framåt vilket jag inte skulle ha gjort där. Vi har pratat om det och förhoppningsvis gör vi inte om det då det blev öppet i mitten bakom mig. Men vår femma hade bara tränat en träning tillsammans alla fem och då händer såna här grejer.

Ni svarade ändå för en stark avslutning där ni hämtade upp ett underläge på 2–4 till 4–4. Moralen måste väl ändå finnas i laget?

– Ja det känns jättebra, sedan kan jag tycka att det kan vara positivt att vi hade den där dippen då vi fick visa för varandra att vi aldrig ger upp. Det är något som kommer att vara viktigt i serien då vi även då kommer att ha dippar i spelet. Det är starkt men vi hade inte tränat powerplay och det märktes idag.

Ja ni hade ett utmärkt läge att avgöra matchen i slutet, men istället avgör Mora matchen i boxplay. Hur surt är det att förlora på det sättet?

– Det är surt men samtidigt tänker jag att det finns mycket positivt att ta med sig från matchen. Vi ska inte gräva ner oss för det var ingen seriematch, hade det varit det hade man varit mer besviken, avslutar Anna Wiman.

MATCHFAKTA

Rönnby – KAIS Mora 4–5 (1–0, 1–4, 2–1)

Målskyttar Rönnby: Lisa Söderlund 2, Linnea Nilsson, Therese Gustafsson

Powered by Labrador CMS