KSA-gänget som hade en lyckad tävlingsavslutning på säsongen i och med den fina insatsen i internationella Malmö Open. Foto: Privat

Stark avslutning på vårsäsongen för KSA Västerås

KSA var som enda Västeråsklubb representerad vid Sveriges största taekwondotävling Malmö Open som lockade över 800 deltagare. KSA fick med sig hela elva medaljer hem från Skåne.

Publicerad

KSA hade spelare, som utövaren benämns i taekwondo-sammanhang, i både kamp och mönsterklasserna.

Den stora bredden och starka toppen med elva pallbesök gjorde att Västerklubben blev tionde bästa klubb av de totalt 67 deltagande klubbarna.

Malmö Open lockar alltid internationellt motstånd, i år med gästspel från Danmark, Norge, England och Marocko vilket innebar att motståndet var på hög nivå.

Kamplaget deltog med den största truppen och fick med sig två guld i avancerade klassen via Emma Aukland och Frida Söderhjelm samt två guld i nybörjarklassen via Flora Gunillason och Alessia Joelsson.

Silver stod Annan Aukland för och Eila Brandstetter, Oskar Broberg och Tuva Broberg fick med sig bronspengen hem.

Spelare som inte tog medalj, men gjorde mycket starka insatser var Oscar Gao, Gabriel Jennsjö, Melvin Thorssell och Melvin Brandstetter.

Ett tydligt tecken på att KSA:s långsiktiga satsning och arbete med kamplaget verkligen börjar ge utdelning.

I mönsterklassen tog Alicia Brännback, säkert stärkt av sitt historiska EM-silver nyligen, hela tre guld (individuellt, par och lag).

Coacher under Malmö Open var Mika Jennsjö, Tintin Jennsjö, Rodrigo Brandstetter och Torbjörn Aukland.

Detta var sista tävlingen för våren och nu väntar endast en avslutning på säsongen och därefter ett sommaruppehåll.

Redan till hösten drar svenska elitserien igång igen och där räknar KSA med att mönstra en stor och stark trupp på mattan.

Powered by Labrador CMS