Foto: Thomas Fototummen Nordström

Ståhl avancerade i Nordisk Xtrem Enduro Cup

Surahammars Patrik Ståhl blev totalfyra i Nordisk Xtrem Enduro Cup efter den minst sagt utmanande finaltävlingen Battle of Vikings. – Jag är nöjd med att jag körde färdigt, säger Ståhl.

Publicerad

Extrem Enduro är redan från början en utmaning för förarna att kunna ta sig fram under extrema förhållanden – dels i oländig terräng dels genom hinderpark med uppbyggda hinder av olika svårighetsgrad. Nu gjorde det störtregn som kom natten till huvudtävlingen tävlingen till en ännu större utmaning.

Efter nästan fem timmars tävling inklusive körning, släpning, och ett antal hojlyft kom Patrik Ståhl i mål på en 14:e plats efter nästan tre varvs körning. Av totala 136 startande på lördagen kom 59 förare runt minst ett varv och 24 förare två varv eller mer.

– Det var en tuff tävling i år! De brantaste backarna blev ordentligt sliriga av regnet under natten och regnet under tävlingen. De uppbyggda hindren som var mycket trä och sten blev rejält utmanande, säger Patrik Ståhl.

Slutplaceringen i Battle of Vikings var han inte helt nöjd med.

– Jag är nöjd att jag körde färdigt och inte behövde bryta i förväg med trasig motorcykel eller annat, men hade siktat på ett lite bättre resultat.

Slutplaceringen totalt i cupen gladde dock.

– Jag tog ju in en placering och blev fyra, det känns bra.

Nu siktar han framåt.

– Det känns bra inför fortsättningen där jag siktar på nordiska serien nästa år. Men jag hoppas också ha möjlighet att starta tävlingar ute i Europa, säger Patrik Ståhl.

Han tävlar för Sala MSK och ingår i Västeråsbaserade Team Hojbutiken. Han tävlar även i SM på sin KTM 300-2T . Sedan tidigare har Patrik Ståhlbland annat fem SixDays på meritlistan med ett brons från Mexiko 2010 som toppnotering.

Nordisk Xtrem Enduro Cup, slutställning:

1. Eddie Karlsson, Skene MS

2. Robin Gunnarsson, Kilsbergens MK

3. Joar Resaland Wik, Norge

4. Patrik Ståhl, Sala MSK

5. Jukka Pylväs, Finland

Powered by Labrador CMS