Jonathan Lundkvist och de övriga spelarna i IBF Västerås får nu Nicklas Jonsson som ny tränare. På bilden till höger skakar sportchefen Fredrik Åhlberg hand med Nicklas. Foto: STEFAN LINDGREN (Arkiv) / IBF Västerås

SSL-meriterad huvudtränare klar för IBF Västerås

Efter en tids sökande har IBF Västerås nu gjort klart med den meriterade Nicklas Jonsson som ny huvudtränare till nästa säsong.

Publicerad

– Målet har varit att hitta en erfaren tränare utanför Västmanlands gränser som kan träna laget nästa säsong. I Nicklas Jonsson, som hittills varit verksam i elitklubbar i Stockholm och Uppsala och med meriter bland annat som läktarcoach och assisterande tränare i mästarlaget Storvreta, har vi funnit just en sådan tränare, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Fredrik Åhlberg, sportchef för herrlaget, utvecklar tankarna om rekryteringen:

– Jag är otroligt nöjd med att Nicklas Jonsson vill vara med i vår satsning framåt och har valt att skriva på för två år. Nicklas har ett stort innebandykunnande och ett brett kontaktnät och jag tror att hans sätt att lära ut kommer att vara en nyckel för oss i att utveckla våra spelare och lägga grunden till nya framgångar.

Så här säger Nicklas Jonsson själv om uppdraget:

– Det känns otroligt inspirerande. Jag har hört mig för och vet att det finns en del killar med väldigt hög potential och att det är en grupp med hög spelskicklighet. Så det finns bra förutsättningar för att spela en offensiv, positiv innebandy.

Powered by Labrador CMS