Tillberga Bandys Martin Flodström har precis kvitterat till 1–1. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Smakstart för Tillberga i helgens Winter Classics

Tillberga Bandy har en tung säsong bakom sig och riskerar att åka ur Bandyallsvenskan. Men idag tog laget en blytung seger då man vann över Gripen med 3–1 på naturisen på Hubbovallen. – Det var skönt att få vinna, säger tvåmålsskytten Martin Flodström till Västerås Tidning.

Publicerad

Tillberga fick en smakstart på helgens Winter Classics på Hubbovallen i och med 3–1 segern över Gripen. Föreningen har gjort ett fantastisk jobb med att spola upp naturisen som under lördagen bjöd på fantastiska förhållanden.

– Det är klart att det var kul. Det är så mycket folk som brinner för att få ut bandyn hit, de hjälper till och spolar hela nätterna och hämtar saker och fixar hit ismaskin. Det blir för dem som man vill ta i lite extra, för kommer man hit och gör ett pissjobb när man vet att de jobbat hela nätterna är det inte kul att träffa dem efteråt, säger Flodström och fortsätter.

– Sedan vet man att det kommer att komma mycket folk och sedan blir det trängre här och de lever med lite mer här i matcherna när de står och skriker. Det är lite skillnad mot vad det är i ABB Arena i vanliga fall.

Hur pass stor skillnad är det att spela på naturis?

– Det är klart att det inte går att få den lika bra som inomhus, men på köpet får man att isen är lite hårdare och då får man mer effekt när man trycker på. Det kanske inte går att spela lika bra efter isen som det brukar göra inne, men på det stora hela tycker jag att de gjort det jättebra här ute för att det gick att spela fram till den 80:e minuten. Målen som blir är efter marken så man kan inte komma och säga att det var dålig is. Bägge lagen visade att det gick att spela härute.

Det kändes som att ni gjorde en solid insats, vad säger du om matchen?

– Vi har kommit till en vändpunkt och då var det bra att vi fick den här matchen här ute för nu kan vi inte förlora så många mer matcher. Det är de två sista som åker ur och har det fortsatt med förluster har vi åkt ur den här serien också. Det kändes som att vi fick lite medskjuts med den här matchen. Vi har satt oss ner i laget och sagt att nu får vi ge oss, nu ska vi visa att vi kan stå upp för klubbmärket och göra en bra insats och inte åka runt och förlora över hela Sverige.

Det kändes som att ni växte in i matchen och i andra halvlek tog ni över!

– Det blev ganska bra när vi gick ut och satte två snabba mål, vi hade lite medvind i andra halvlek som gjorde att vi kunde trycka på lite mera. Sedan blev det ganska tacksamt när de hade två utvisade i början av andra då vi gjorde två mål. Det är klart att de tappade lite kämpaglöd där samtidigt som vi är på och de är vana att spela inomhus och här blir det lite andra situationer.

Tror du att Gripen var störda av förutsättningarna på Hubbovallen?

– Det tror jag. För oss hade det inte spelat någon roll om det hade varit dålig is, vi skulle bara in kriga ner dem. Nu när det gick att spela blev det bara ett plus för de har jobbat jättebra med isen och fått till den kanon.

Du gjorde två mål i matchen varav det andra var en riktig delikatess, kan du berätta om målet?

– Jag tror att det var Viktor som lägger upp den ganska i mitten av plan, sedan har jag 3-4 försvarare kvar och jag hade ganska bra fart och jag trodde att jag dragit målvakten lite för långt och det var tur att jag träffade insidan av stolpen och inte utsidan.

Vad betyder den här segern inför söndagens match på Hubbovallen?

– Det var skönt att visa för oss själva och publiken att vi kan vinna och kämpa en hel match. Nu gäller det att vi inte har tagit ut oss för mycket idag. För det är lätt att det kan bli en urladdning när man ska ut hit. Man får vara glad ikväll och sedan gäller det att göra samma sak i morgon, avslutar Martin Flodström.

Matchfakta, Bandyallsvenskan

Tillberga Bandy – Gripen Trollhättan 3–1 (1–1)

Målskyttar Tillberga: Martin Flodström 2, Jesper Flodström

Publik: 500

Powered by Labrador CMS