Martin Törnhjelm och Christian Mattsson har skrivit på för Västeråsföreningen Skälby IBK. Foto: Skälby IBK/Avigphoto

Skälby rustar: Värvar meriterad back – och tidigare landslagsspelare

Skälby IBK fortsätter att förstärka spelartruppen. Den här gången är det backen Martin Törnhjelm – och den tidigare landslagsspelaren Christian Mattsson som ansluter till den hårdsatsande division I-klubben.

Publicerad

Skälby IBK fortsätter att förstärka spelartruppen. Den här gången är det backen Martin Törnhjelm – och den tidigare landslagsspelaren Christian Mattsson som ansluter till den hårdsatsande division I-klubben.

Skälby har alltid legat mig varmt om hjärtat

36-årige Christian Mattsson är en av Västerås största innebandystjärnor genom tiderna. Den högerfattade forwarden har genom hela karriären varit en pålitlig poänggörare och har spelat i både SSL och landslaget.

Sina senaste säsonger på högsta nivå gjorde han i Linköping, där han bland annat spelade SM-final mot Storvreta säsongen 15/16. Även säsongen därefter gick laget till slutspel, men åkte då ut redan i kvartsfinalen. Efter det valde Mattsson att lägga klubban på hyllan för att satsa på en tränarkarriär.

I somras lockades han dock tillbaka till planen som spelare och har under hösten gjort comeback i den nystartade föreningen Rocklunda IBK.

Återkomsten har gett mersmak. Efter 17 poäng på fyra matcher i division 3-serien väljer nu Mattsson att kliva upp i seriesystemet för att komma ”hem” till Skälby IBK – klubben där han spelade under sina ungdomsår.

– Skälby har alltid legat mig varmt om hjärtat. Laget består av väldigt många talangfulla spelare och har en kompetent ledarstab och bra organisation. Tabelläget kittlar så klart och klubben har något spännande på gång vilket är stimulerande, säger Mattsson i ett pressmeddelande från klubben.

– Även om jag blivit till åren så känner jag att jag har mycket kvar att ge på planen, så när Skälby ställde frågan om jag ville vara med på den här resan så fanns det inga tveksamheter, säger Mattsson.

Känns otroligt inspirerande

Samtidigt har Skälby IBK gjort klart med den 25-årige backen Martin Törnhjelm. ”Törna” har flera säsongers erfarenhet från spel i allsvenskan med både Örebro och Strängnäs, men har den här säsongen startat om karriären i moderklubben Torshälla för att komma tillbaka efter en skada.
Nu känner han att kroppen är hel och redo för att satsa uppåt igen – och har därför valt att skriva på för Skälby.

– Jag har valt att ta steget till Skälby för att deras projekt matchar mina egna ambitioner. Att sikta högt och få vara en pusselbit i en förening som vill framåt känns otroligt inspirerande. Det bemötandet jag har fått från alla i föreningen är väldigt proffsigt och allting har verkligen känts bra från första kontakt. Jag är är väldigt taggad för det här äventyret och ser fram emot att träffa Sharks-publiken efter juluppehållet, säger Törnhjelm.

Har en speciell X-faktor

Så här säger Skälby IBK:s sportchef Kevin Holmberg Moreno om sina två senaste värvningar:

– Martin är en värvning som varit aktuell sen säsongen startade och där har vi skyndat långsamt tills bägge parter känt att läget var rätt – och nu var tiden inne. Vi får in en spelande back som kan tillföra med bra driv med bollen och vara ett offensivt hot. Samtidigt är Martin en väldigt bra kille i omklädningsrummet så det ska blir riktigt roligt ha honom med på tåget.

– När vi fick höra att Christian var intresserad av att göra ytterligare en satsning så blev vi direkt intresserade. Han är en väldigt speciell spelare som har en X-faktor som väldigt få har med både passningar, avslut och är kusligt bra en mot en. Mattsson i form är en spetsspelare som nu även bidrar med viktig rutin till vår trupp. Det är en tung spelare som vi är väldigt glada att knyta till oss inför en viktig vår när serien och eventuellt kval kommer att avgöras. Det ska bli superkul att se vad Christian kommer att tillföra.

Sponsorns uppmaning: Fler behöver bidra

Båda värvningarna har blivit möjliga genom att Hygienteknik valt att inleda ett sponsorsamarbete med Skälby IBK.

– Vi brinner för att hjälpa elitidrotten i Västerås. I innebandyns fall har vi länge saknat ett lag på högsta nivå, därför har vi nu gått in och stöttat Skälby IBK i klubbens satsning uppåt.

– Samtidigt skulle jag vilja skicka en passning till övriga näringslivet här i Västerås: Vi måste bli fler som hjälps åt! Det kan inte bara vara vi och några till som bidrar! Tillsammans kan vi lyfta idrotten i Västerås.

Powered by Labrador CMS