Simon Johansson stod för en kanonmatch när han gjorde hattrick mot Linköping. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Simon Johansson stod för ett hattrick när VSK vann över Linköping

VSK tog en snabb revansch efter förlusten i den senaste omgången. I söndagens match på Solid Park Arena tog VSK en stabil 4–2-seger över Linköping City. Bäst i hemmalaget var tremålsskytten Simon Johansson. – Jag är en självförtroendespelare och när man får ett så tidigt mål är det bara att slappna av och spela, säger Simon till Västerås Tidning.

Publicerad

VSK inledde sprakande, redan i den första matchminuten satte Simon Johansson 1–0 och gav grönvitt en drömstart efter att Linköpings målvakt stått för en riktig tabbe.

– Jag såg att de slog en dålig hemåtpass och jag hann att komma upp på honom ganska snabbt och märkte att han var osäker och så fick jag bollen rakt på mig. Jag hade tur att den stannade kvar, målvakten kastade sig men jag kunde rulla in den.

Måste ha känts skönt med denna drömöppning?

– Det är alltid skönt att få första målet och det är viktigt för vårt lag då vi alltid blir bättre när vi får det, så det var skönt.

Linköping kvitterar sedan till 1–1 efter lite strul, vad säger du om målet?

– Det känns lite typiskt när vi har en bra inledning och då ska de få ett sånt där gratis mål. Det är trist men det är tur att vi kommer igen och rycker upp oss. Vi går ändå inte ner i någon dvala utan vi fortsätter.

I den 25:e minuten dundrar du in 2–1 efter ett riktigt snyggt avslut, berätta lite om målet?

– Vi börjar anfallet med att Ilir Berisha passar upp till mig och jag passar vidare till Karwan Safari som vänder upp fint och hittar Dennis Persson, sedan lägger han ett fint inlägg som jag kunde stöta dit med vänsterfoten. Det var ett perfekt inlägg som jag kunde sätta dit behärskat.

I andra halvlek passade du fram till 3–1 innan du fick göra ditt tredje mål för dagen som betydde 4–1, du måste vara mer än nöjd med din insats?

– Det kändes skitbra idag. Vi spelade oss ur deras höga press och då finns det mycket ytor och det är då jag och Karwan kan göra våra grejer och hittar varandra som bäst när de lämnar så mycket ytor, säger Simon och fortsätter.

– Jag är en självförtroendespelare och när man får ett så tidigt mål är det bara att slappna av och spela och då vet jag att jag håller en god nivå.

Hur viktigt var den här segern för laget efter förlusten i den senaste omgången?

– Det var jätteviktigt, vi vill vara starka och vinna hemma hela tiden, det är grymt viktigt, avslutar en nöjd Simon Johansson.

MATCHFAKTA

VSK Fotboll–Linköping City 4–2 (2–1)

Mål: 1–0 (1) Simon Johansson, 1–1 (12) Fredrik Alm, 2–1 (25) Johansson, 3–1 (50) Ilir Berisha, 4–1 (64) Johansson, 4–2 (80) YasoukaTakuto

Publik: 1395

Powered by Labrador CMS