VSK är klara för Superettan! Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Simon Johansson: "Glädjetårar att få vara med om det här"

VSK Fotboll är klara för Superettan efter att Sandviken vunnit över jagande Syrianska med 1–0. Västerås Tidning nådde en jublande glad Simon Johansson som hade följt matchen tillsammans med övriga VSK-spelare. – Det känns hur bra som helst, helt magiskt, säger Simon Johansson till Västerås Tidning.

Publicerad

Hur var det att följa dagens match mellan Sandviken och serietvåan Syrianska?

– Vi var hur nervösa som helst allihopa. När målet kom för Sandviken var det en otrolig känsla, det var förlösande och enormt kul.

Vad är det som gjort att ni just i år lyckats med att vinna serie och ta er upp i Superettan?

– Det är bredden på truppen och många bra spelare med hård konkurrens. Sedan en tränare (Thomas Gabrielsson) som har en filosofi som vi alla har trott på och som vi tagit väldigt många poäng på.

Vad är det som sticker ut i Gabrielssons ledarskap?

– Det är framför allt att han ser varje individ och att han gör varje spelare lite bättre. När alla blir lite bättre blir laget bättre. Det har visat sig i poängstatistiken under hösten då det sett riktigt bra ut, sedan när det gått sämre i någon match har vi ändå fått med oss poäng då vi har individuell skicklighet i laget, det är riktigt kul.

Har det varit nervöst någon gång under hösten?

– Det är klart att det varit, det har varit mycket nervositet under hela året. Vi har haft ständig press på oss och höga förväntningar på att leverera. Nu ska vi inte tänka på det något mera, för nu har den släppt och nu kan vi få njuta lite istället.

Hur kommer ni fira avancemanget?

– Ikväll blir det bara lugnt eftersom vi har match i morgon, men nästa helg får inga kameror vara med, skrattar Simon.

Hur ska ni klara av att ladda inför morgondagens match mot Akropolis nu när seriesegern redan är klar?

– Vi får vara proffsiga och ställa in oss på match som vanligt och se det som en viktig match. Det är många supportrar som åker dit och vi vill avsluta värdigt på den här säsongen och visa att vi är seriens bästa lag.

Vad betyder det för dig att få vara med och spela upp VSK i Superettan?

– Det var därför jag har stannat i föreningen, just för att det skulle hända. Du kan förstå hur mycket det betyder och det går knappt för mig att förklara med ord. Man känner nästan lite glädjetårar att få vara med om det här. Jag har gnuggat i och kämpat så hårt och sett när vi gått framåt och framåt, när man sedan når vårt mål är det en otrolig lättnad och det är hur skönt som helst, avslutar en mycket lycklig Simon Johansson.

Powered by Labrador CMS