Simon Johansson är inställd på en riktigt tuff match mot Carlstad United Foto: STEFAN LINDGREN/ARKIV

Simon Johansson: "Det kommer att krävas att vi spelar vår bästa fotboll"

I morgon söndag drabbar VSK Fotboll och Carlstad United samman på Solid Park Arena. Det är ettan mot tvåan som ställs mot varandra i en match som kommer att betyda mycket för den fortsätta jakten på en plats i Superettan.

Publicerad

VSK förlorade i den senaste omgången mot Umeå FC, en förlust som VSK:s Simon Johansson säger så här om.

– Det var väldigt trist att vi förlorade matchen däruppe. Det som var mest tråkigt var att Umeå ville det lite mer än i vårt lag. Men vi är taggade på att ta en revansch nu på söndag.

Var det någon form av mättnadskänslan som smög in mot Umeå?

– Jag vet inte riktigt, det har varit ett tajt spelschema och vi har lite skador så det var nog en blandning av allt möjligt. Men vi gick nog ut med lite fel känslan i den matchen.

Vad tror du att det kommer att krävas för vinst mot topplaget Carlstad?

– För det första kommer det att krävas en riktigt bra inställning, vi ska vilja göra allt i världen för att vinna matchen. Sedan kommer det att krävas att vi spelar vår bästa fotboll för Carlstad är ett bra och skickligt lag med många bra spelare. Vi kommer att behöva göra en topp prestation.

Vad hoppas du på för publikstöd i söndagens seriefinal?

– Jag hoppas på att det kommer över 3 000, där någonstans tycker jag att vi borde ligga med tanke på vinster och det är en sen eftermiddag och söndag. Då borde de flesta ha hunnit hem och gjort sig redo för nästa vecka. Jag tror att det kan bli ett bra stöd och att fansen är där och sjunger som vanligt.

Hur pass viktigt är fansens stöd?

– Det betyder mycket för oss, man märker stor skillnad om det är 1 000 eller 3 000 och det blir ett annat tryck i spelet. Men även om det bara skulle komma 1 000 kommer vi att vara hur taggade som helst.

Hur ser du på din egna säsongsstart, är du nöjd med ditt spel?

– Den har varit helt okej. Det har varit lite annorlunda med en ny tränare och ett nytt sätt att spela även om vi har samma uppställning är det andra rollfördelningar. Sedan har jag gjort 6 poäng på tio matcher, det är där jag vill ligga och göra ca 0,5 poäng per match. Så är jag nöjd men jag kan bättre spelmässigt, avslutar Simon Johansson.

Powered by Labrador CMS