Marcus Dahlbom stannar i VIK. Foto: STEFAN LINDGREN

SHL-spelare in – och Dahlbom blir kvar

Fyra förlängningar och ett nyförvärv med SHL-meriter. Det är vad VIK:s sportchef Patrik Zetterberg har levererat under torsdagen.

Publicerad

Det har bara rasslat in nyheter från VIK Hockey under torsdagseftermiddagen.

Vid 14-tiden kom första nyheten. Då var det klart att VIK gjort klart med den 21-årige backen Alexander Younan, som senast representerade Rögle BK i SHL.

Under sin debutsäsong i SHL stod Younan för sju poäng på 46 matcher

– En riktigt tung värvning för oss på den här nivån. Det var säkert 10 allsvenska klubbar som ville ha honom. Många kunde nog också betala mer, men han tror stenhårt på den satsning vi gör och hur vi jobbar. Ett bevis på att vi jobbar rätt. När vi kan knyta upp såna här talanger till oss är det fantastiskt kul, säger Zetterberg som har bra koll på Alexander efter att ha följt honom under flera år:

– Alexander kommer från samma årskull som Lukas Zetterberg, så jag har sett honom mycket i landslag, Vita Hästen och Rögle. Han är en back som haft möjlighet att spela vidare i SHL men vill ha en större roll och utveckla sitt offensiva spel ännu mer, säger Zetterberg till klubbens hemsida.

Drygt en timme senare kom nästa nyhet från den allsvenska nykomlingen. Då avslöjade klubben via sin hemsida att målvakten Marcus Dahlbom, en av lagets stora hjältar i kvalserien, nu har skrivit nytt kontrakt med klubben.

– Häftigt att han fortsätter den resan med oss. Helt övertygad om att han kan bli en nyckelspelare för oss även i allsvenskan. Haft andra alternativ men han vill också vara med oss på den här resan, säger Zetterberg.

Förutom att Dahlbom fortsätter avslöjade VIK att även utespelarna Jesper Cederberg och Morgan Hassel har förlängt med klubben.

Klockan 19.00 släpptes nyheten att även Marcus Bergman förlänger sitt kontrakt.

– Riktigt kul att Marcus vill fortsätta sin utveckling hos oss. En hel Marcus är en riktigt bra spelare som garanterat kommer få sitt genombrott på nästa nivå kommande säsong. En härlig personlighet som har stor betydelse både på och utanför isen, säger Zetterberg.

Powered by Labrador CMS