Kalle Östman gjorde matchens första mål när VIK vann borta mot Västervik. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

SHL-hoppet lever – VIK vann mot Västervik

Anthon Eriksson sköt in målet som håller SHL-drömmen vid liv för VIK. Målet betydde 2–1 och blev segermålet i den viktiga matchen borta mot Västervik.

Efter den tunga förlusten hemma mot Leksand i premiären av Hockeyallsvenska slutspelsserien var VIK mer eller mindre tvungna att vinna bortamatchen mot Västervik, vilket de också gjorde.

Annars var det en jämn och tuff tillställning där VIK var först med att göra mål. 1–0 kom från Kalle Östman redan i matchens andra minut. I den 16:e minuten kvitterade hemmalaget.

Ställningen 1–1 stod sig sedan fram till inledningen av den tredje perioden när Anthon Eriksson kunde sätta 2–1-målet i öppen kasse efter fint förarbete från Johan Skinnars.

VIK lyckades därefter hjälpa Samuel Ersson i målet att hålla tätt och tre viktiga poäng var inspelade.

Tack vare att Leksand samtidigt tappade poäng hemma mot BIK Karlskoga lever SHL-hoppet på allvar för VIK igen.

Nästa match för VIK spelas på lördag. Då tar gulsvart emot Modo hemma i ABB Arena.

Västerviks IK–VIK: 1–2

Första perioden: 0–1 (1.24) Kalle Östman (Marcus Bergman, Lukas Zetterberg), 1–1 (15.27) Jacob Bjerselius (Philip Rondahl)