Rönnby fick jubla över en seger i genrepet inför SSL–premiären. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Seger för Rönnby i genrepet

Genrepet är avklarat. Rönnby gick vinnande ur striden när Sirius var på besök i Bombardier Arena. Segersiffrorna skrevs till 4–3 efter förlängning.

Publicerad

– Det blev seger och det var som de varit lite genomgående under hela försäsongen, vi skapar lägen men vi har inte det där lilla extra med att trycka dit bollen. Det är det som vi inte lyckades med idag trots att vi skapar jättemånga lägen på Sirius. Vi hade bra kontroll på matchen men tyvärr så sätter vi inte våra chanser, de gör ett i powerplay och ett mål i spel 6 mot 5, säger Rönnbys tränare John Kvist och fortsätter.

– Som helhet så är dagens match helt okej. Men vi behöver vässa till det här med avsluten.

Vad har du fått för kvitton i helgens bägge matcher?

– Jag tycker att vi börjar få ett kvitto på att vårt försvarsspel börjar att sitta som vi vill att det ska göra. Vi vet att vi inte kommer att vara helt färdiga när serien börjar, men vi börjar att hitta rätt i försvarstänket och vi börjar även att hitta rätt i det offensiva spelet och tanken där. Det tycker jag att vi fått ett kvitto på i de här två matcherna, speciellt igår mot Mora då det var hyfsat högt tempo och att vi hängde med i tempot.

Är det några spelare som växlat upp under försäsongen?

– De flera stycken som kommer mer och mer. Jag tycker att Anna Wiman ser extremt intressant ut nu när hon har fått börjat att köra lite mera. Även Hanna Garman har gjort en riktigt bra försäsong, Julia Persson Sidklev likaså. Men det är fler som börjar att komma in i det mer och mer, men dessa tre sticker ut lite mer. Men även Lisa Söderlund och Therese Gustafsson har hängt in ett par kassar, det finns fler att nämna, avslutar John Kvist.

Powered by Labrador CMS