VSK:s lagkapten Malin Persson bjuds på en rejäl flygtur i det tuffa mötet med Skutskär. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Säsongens första poängtapp för VSK – kryssade i seriefinalen

VSK Bandy har gått fram som en ångvält i årets damernas Elitserie. Idag kom dock lagets första poängtapp då grönvitt spelade 2–2 mot Skutskär hemma i ABB Arena Syd. – Vi gjorde en bra krigarinsats och det var ställningskrig, säger VSK:s tränare Olle Wiberg till Västerås Tidning.

Publicerad

Seriefinalen mellan serieettan VSK och tvåan Skutskär bjöd på det mesta. Framför allt bjöds det på rejäl kamp och tuffa närkamper. När krutröken hade lagt sig i hallen stod det 2–2 på tavlan och delad poängpott. VSK:s tränare Olle Wiberg summerade matchen på följande sätt.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match och Skutskär var bättre idag än senast. Jag vill spela jämna matcher och det var det idag, sedan är det aldrig roligt att tappa poäng. Men vi förlorade inte och det tar vi med oss. Vi gjorde en bra krigarinsats och det var ställningskrig i 90 minuter och det slutade oavgjort och det tar vi med oss, säger Olle Wiberg.

Ni startade starkt de första minuterna, sedan började Skutskär att spela tufft, var det något som störde er?

– Nej det visste vi om, det var mindre idag än uppe i Skutskär. Men det gäller att vi spelar större och vågar att ta kampen och det gjorde vi bättre idag än vad vi gjort tidigare.
Det var en tuff match med många hårda dueller, vad säger du om nivån?

– Jag är inte hundra nöjd med insatsen överlag, jag tycker att domarna släpper på lite för mycket men det var inget som påverkade något av lagen. Det var åt bägge hållen och det är upp till dem vilken nivå de vill sätta, men jag kan tycka att den var lite hög idag. Men det påverkade inte slutresultatet men det kan bli lite farligt.

Er lagkapten Malin Persson fick rejält med stryk, vad säger du om det?

– Man kanske kan beivra det lite tidigare för att man ser tidigt att det är fasthållningar. Blås direkt och ta utvisning för sedan blir det slag som är ganska allvarliga. Skaderisken ökar om man inte beivrar det i tid.

Vad betyder det att ni fick en tuff match inför stundande slutspel?

– Det var viktigt och vi behövde det här, nu har vi en bra start på året med tre pinnar av fyra möjliga och vi är fortfarande obesegrade. Vi måste spela täta matcher för det blir det i slutspelet och vi ska gå långt och då är det viktigt att vi inte bara kan åka runt på en skridsko i vissa matcher.

Det kunde ha blivit förlust men även vinst sätt till chanserna i slutet!

– Det böljade fram och tillbaka och jag var ganska säker på att det inte var färdigt när det var 10 minuter kvar. Sedan känns det lite som en vinst eftersom de bränner en straff i slutminuterna. Det är klart att man går härifrån med en ganska bra känsla trots allt.

Hur viktig var poängen?

– Jätteviktig, nu håller vi avståndet ner till övriga i tabellen och vi har fortfarande allt i egna händer vilket är jätteroligt, avslutar Olle Wiberg.

Matchfakta, Elitserien

VSK Bandy – Skutskär 2–2 (1–1)

Målskyttar VSK: Matilda Plan, Malin Persson

Powered by Labrador CMS