Säsongens första poängtapp för VSK – kryssade i seriefinalen

VSK Bandy har gått fram som en ångvält i årets damernas Elitserie. Idag kom dock lagets första poängtapp då grönvitt spelade 2–2 mot Skutskär hemma i ABB Arena Syd. – Vi gjorde en bra krigarinsats och det var ställningskrig, säger VSK:s tränare Olle Wiberg till Västerås Tidning.

  • Publicerad 18:39, 12 jan 2019

Seriefinalen mellan serieettan VSK och tvåan Skutskär bjöd på det mesta. Framför allt bjöds det på rejäl kamp och tuffa närkamper. När krutröken hade lagt sig i hallen stod det 2–2 på tavlan och delad poängpott. VSK:s tränare Olle Wiberg summerade matchen på följande sätt.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match och Skutskär var bättre idag än senast. Jag vill spela jämna matcher och det var det idag, sedan är det aldrig roligt att tappa poäng. Men vi förlorade inte och det tar vi med oss. Vi gjorde en bra krigarinsats och det var ställningskrig i 90 minuter och det slutade oavgjort och det tar vi med oss, säger Olle Wiberg.

Ni startade starkt de första minuterna, sedan började Skutskär att spela tufft, var det något som störde er?

– Nej det visste vi om, det var mindre idag än uppe i Skutskär. Men det gäller att vi spelar större och vågar att ta kampen och det gjorde vi bättre idag än vad vi gjort tidigare.

Det var en tuff match med många hårda dueller, vad säger du om nivån?

– Jag är inte hundra nöjd med insatsen överlag, jag tycker att domarna släpper på lite för mycket men det var inget som påverkade något av lagen. Det var åt bägge hållen och det är upp till dem vilken nivå de vill sätta, men jag kan tycka att den var lite hög idag. Men det påverkade inte slutresultatet men det kan bli lite farligt.

Er lagkapten Malin Persson fick rejält med stryk, vad säger du om det?

– Man kanske kan beivra det lite tidigare för att man ser tidigt att det är fasthållningar. Blås direkt och ta utvisning för sedan blir det slag som är ganska allvarliga. Skaderisken ökar om man inte beivrar det i tid.

Vad betyder det att ni fick en tuff match inför stundande slutspel?

– Det var viktigt och vi behövde det här, nu har vi en bra start på året med tre pinnar av fyra möjliga och vi är fortfarande obesegrade. Vi måste spela täta matcher för det blir det i slutspelet och vi ska gå långt och då är det viktigt att vi inte bara kan åka runt på en skridsko i vissa matcher.

Det kunde ha blivit förlust men även vinst sätt till chanserna i slutet!

– Det böljade fram och tillbaka och jag var ganska säker på att det inte var färdigt när det var 10 minuter kvar. Sedan känns det lite som en vinst eftersom de bränner en straff i slutminuterna. Det är klart att man går härifrån med en ganska bra känsla trots allt.

Hur viktig var poängen?

– Jätteviktig, nu håller vi avståndet ner till övriga i tabellen och vi har fortfarande allt i egna händer vilket är jätteroligt, avslutar Olle Wiberg.

Matchfakta, Elitserien

VSK Bandy – Skutskär 2–2 (1–1)

Målskyttar VSK: Matilda Plan, Malin Persson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING