Samuel Ersson var tillbaka i VIK som vinnare när gulsvart besegrade Leksand med 3–1 Foto: STEFAN LINDGREN

Samuel Ersson: "Det är jättekul att man får ett sådant stöd"

VIK hittade tillbaka till sitt vägvinnande spel med Samuel Ersson i kassen. Under måndagskvällen vann gulsvart mot Leksand med 3–1 inför 4300 åskådare i ABB Arena. – Det var fullsatta läktare och jättebra tryck och en jätterolig match att spela, säger Samuel Ersson till Västerås Tidning.

Publicerad

Med Samuel Ersson tillbaka efter JVM tog VIK en viktig seger mot Leksand. VIK-målvakten flög hem direkt till Sverige efter uttåget i slutspelet och landade här hemma i fredags. Helt enkelt har det inte varit att ställa om kroppen för spel så snabbt.

– Det är klart att det är en omställning, det är värre mot de här hållet än åt andra. Nu är man vaken på nätterna och väldigt trött på eftermiddagarna. Men det blir något som man hanterar och alla har nog varit med om att man sover dåligt någon gång, det är inte hela världen.

Hur summerar du kvällens match som slutade med seger?

– Vi gör en jättebra match och spelar bra i 60 minuter. Det kändes tryggt rakt igenom och spelade verkligen vårt spel och spelade efter våra styrkor och då är vi väldigt bra.

Du hade bra hjälp av försvaret, kände du dig pressad någon gång under matchen?

– Det kändes som att det var ganska lugnt, de kom inte till så många vassa lägen. När de väl fick lägen var det fri sikt och vi beredda och tog bort returer.

I slutet fick du göra en viktig räddning när du svarade för en svettig plockhandsräddning, kan du berätta om den?

– Det var lite krydda på den. Det är skönt att få göra en sån räddning men det viktiga var att vi vann matchen och det är det som man tar med sig.

Har du följt hur det gått för VIK under tiden du var på JVM?

– Det är klart att man har, man har kikat lite och känslan var att vi hade en period innan där vi vann väldigt många matcher där allt studsade med oss. Det är klart att det vänder någon gång och en säsong går inte spikrakt upp, utan det går upp och ner. Man lär hantera de där motgångarna också och det är de som ett bra lag kan göra.

Fansen hyllade dig med en banderoll innan matchstart innan första tekning, såg du den?

– Ja det är jättekul att man får ett sådant stöd. Man blir extra taggad till matchen och man verkligen vinna matchen för fansen.

Hur starkt var det att vinna över Leksand som är på uppgång?

– Vi studsade tillbaka och vi möter ett Leksand som kom med bra självförtroende, men när vi spelar som vi ska då är vi väldigt bra, avslutar Samuel Ersson.

Fansen välkomnade Samuel Ersson vid hans återkomst från JVM Foto: STEFAN LINDGREN
Powered by Labrador CMS