18-årige Samuel Ersson har fått en flygande start i VIK-målet. Under fredagen stod han får ännu en fin insats då VIK vann över Almtuna med 3–2. Foto: Stefan Lindgren

Samuel Ersson: "Det är alltid kul att vinna"

18-årige Samuel Ersson fortsätter att storspela i VIK-tröjan. Under fredagen stod den talangfulle målvakten för ännu en stark insats mellan stolparna när gulsvart tog en ny fullpoängare i ABB Arena efter 3–2 mot Almtuna.

Publicerad

Målvakten Samuel Ersson har fått en flygande start i VIK. I onsdagens bortamatch mot Västervik höll han sin andra nolla i VIK-tröjan. I fredagens match fick han släppa in en puck direkt i matchinledningen. Men det var inget som fick tonåringen att darra.

– Det är precis som när man släpper in alla mål, det är inte kul men det är bara att ladda om och tänka på nästa puck.

Hur summerar du matchen mot Almtuna där ni tillslut lyckas avgöra och få med er en viktig seger?

– Vi gör jättemycket bra grejer, vi jobbar jättehårt och nu fick vi lite av de här skitmålen som vi inte fått tidigare. Det var lite studsar på deras backar. Det är lite skitmål, men det är de som vi behöver.

I försvaret håller ni ihop det bra. Hur är det att stå bakom det här försvaret?

– Det är som du säger, vi har varit bra under hela säsongen i försvarsspelet. Vi värnar mycket om det i omklädningsrummet, det är grundstenen. Det är försvarsspelet först, sedan tar vi det därifrån och det ger resultat.

Man måste säga att din start i VIK är en succé, hur ser du på din insats hittills?

– Det är alltid kul att vinna och det är därför som man spelar hockey, man vill vinna så mycket som möjligt. Det har varit en jättebra känsla. Känslan i gruppen är mycket bra, vi känner att vi har något bra på gång och det vill vi trumma vidare på.

Du har en fajt med Marcus Dahlbom om att få vakta kassen, hur inspirerande är det att tampas med honom?

– Han har hjälpt mig jättemycket på varje träning och han har varit med förr och spelat seniorhockey mycket längre än mig. Han kan alla de här situationerna och han har varit med om den här omställningen som jag gör nu. Han vet vad som är svårt och vad man behöver tänka på.

Du är med i snacket inför JVM, hur mycket tänker du på det?

– Det är klart att det vore jättekul att få vara med, men man kan inte gå runt och tänka på det för då låser spelet sig. Det är inte upp till mig, det enda jag kan göra är att spela hockey och det är Västerås som är mitt huvudfokus och det är här man vill prestera, avslutar Samuel Ersson.

Foto: Stefan Lindgren

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK–Almtuna 3–2 (1–1, 1–1, 1–0)

1:a perioden: 0–1 (0.47) Tony Mårtensson (Viktor Hertzberg, Lucas Sandström), 1–1 (06.12) Lukas Zetterberg (Kalle Östman, Jonas Liwing), mål i powerplay. 

2:a perioden: 1–2 (16.09) Fredrik Forsberg (Lukas Sandström), 2–2 (17.54) Mattias Beck (Jimmie Jansson, Jonas Liwing)

3:e perioden: 3–2 (19.12) Kalle Östman (Acke Ringström, Alexander Younan) 

Skott: 37–15 (14–7, 9–5, 14–3) 

Utvisningar: VIK: 2x2, AIS: 3x2

Publik: 2 719

Powered by Labrador CMS