Karwan Safari – i mitten – avgjorde i Umeå med sitt klassmål. Här från hemmamötet med Sollentuna för tre veckor sedan som han också avgjorde med matchens enda mål. Foto: STEFAN LINDGREN

Safari stor VSK-hjälte i Umeå

VSK tog ännu ett stort kliv närmare Superettan på lördagskvällen. Full pott i mötet med Team TG via 1–0. Stor VSK-hjälte i Umeå – Karwan Safari.

Den snöpliga förlusten mot Forward senast (tappad ledning i slutminuterna) var som bortblåst.

Det var ett revanschsuget VSK-lag som kom till start mot Team TG på lördagseftermiddagen.

När mörkret hade lagt sig över Umeå Energi Arena SOL och 90 minuter var spelade stod det klart att VSK hade tagit en oerhört viktig seger i kampen om en direktplats till Superettan.

Och som så många tidigare var det Karwan Safari som ”gjorde som han ville”.

Efter en fin VSK-omställning fick Safari i slutet av den första halvleken till sist på en praktträff strax utanför straffområdet. 0–1 – och vilt jubel bland de grönvita spelarna och de tillresta VSK-fansen.

Ett klassmål som kan visa sig bli guld värt för grönvitt.

Hemmalaget pressade på i slutet men VSK höll undan.