SM i truppgymnastik avgörs i Västerås Arena i helgen inför fullsatta läktare. Här en bild från Rikscupen i truppgymnastik som VGF arrangerade för ett par år sedan. Foto: Jonas Bergkvist

Publikfest när SM i truppgymnastik avgörs i Västerås i helgen

Stor gymnastikfest i helgen när SM i truppgymnastik avgörs. Inför fullsatta läktare i Västerås Arena. – Det har nog aldrig hänt i Västerås tidigare, säger Tomas Elvhage från arrangerande Västerås Gymnastikförening.

Omkring 400 aktiva kommer till start när svenska mästare i truppgymnastik ska koras för första gången sedan 2019 på både dam- och herrsidan.

Trots att det saknas något deltagande lag från hemmaklubben Västerås GF så är intresset minst sagt stort.

– Det är tryck hela tiden och folk hör av sig konstant från hela Sverige. Det är fullsatt, 1 800 personer, till finaldagen på söndag och vi har varit tvungna att sätta in extraläktare, berättar Tomas Elvhage, verksamhetschef i VGF.

Till kvaltävlingarna på lördagen finns det fortfarande plats, dit har 1 300 biljetter sålts hittills.

Fullsatt på ett idrottsevenemang i Västerås, det hör inte till vanligheterna?

– Nej, och det har nog aldrig hänt tidigare att det varit slutsålt på ett gymnastikarrangemang i Västerås.

Vad betyder det här för föreningen?

– Det betyder jättemycket att få arrangera ett sådant här stort arrangemang och ekonomiskt blir det såklart ett bra stöd till föreningen, säger Tomas Elvhage.

Damerna kvalar på lördag från klockan 10.20. Finalerna på söndag inleds med herrarna strax före klockan 11.00 och damerna inleder sin final på eftermiddagen.

Foto: Fredric Berggren/Svenska gymnastikförbundet
Powered by Labrador CMS