Mikael Frycklund var ytterst nära att avgöra i förlängningen. Efter den här chansen vände Oskarshamn spelet och Joakim Thelin avgjorde med sitt andra mål i matchen. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Paananen: "Jag hade velat haft en seger men jag är jättenöjd med vår prestation"

Efter fredagens bottennapp i premiären var det ett helt annat VIK som skrinnande in i ABB Arena. Men trots en bra insats fick VIK se sig besegrat efter förlängning av Oskarshamn som åkte hem med en 2–1-seger.

Publicerad

Idag var det ett taggat VIK som kom till spel mot Oskarshamn. Man var betydligt hetare och rejälare än i premiären mot Karlskrona. VIK tog ledningen i den andra perioden då Kalle Östman gjorde VIK:s första mål i den här allsvenska säsongen. Oskarshamn kom tillbaka och kvitterade genom Joakim Thelin som satte ett kliniskt avslut bakom Marcus Dahlbom i VIK-kassen.

Tredje perioden blev mållös trots att VIK gnuggade på för att få till ett segermål. Chanser fanns men det där riktigt heta läget uteblev. Istället blev det Oskarshamn som kunde vända hem med segern efter att Thelin utnyttjat ett friläge i förlängningen då han satte dit 2–1 bakom Dahlbom. VIK fick med sig en poäng från matchen och tränaren Thomas Paananen var inte allt för besviken efter matchen.

– Första och andra perioden är bra och det är klart godkänt. Tredje perioden är till och med riktigt bra och det är bara målen som saknas, säger Paananen och fortsätter.

– Jag tycker att vi lyfter upp oss och det ska killarna ha en eloge för. Vi hade ingen rolig premiär och att studsa tillbaka efter två dagar på det här sättet tycker jag är bra.

Hur har ni pratat igenom fredagens förlust mot Karlskrona då det var en rejäl scenförändring idag?

– Det var något helt annat där, det var andra aspekter än bara ishockey och jag tror att vi var tagna av stundens allvar. Vi analyserade den klart och vi hade högt i tak efter den matchen och det var inte okej, men som vi såg idag gjorde vi verkligen det som vi hade pratat om. Men man måste göra mål i hockey och det var bara det som saknades idag för jag tycker att vi var värda tre poäng.

Vilka delar i spelet tycker du att ni lyfte mest mot senast?

– Framför allt kampviljan och att vi vågade att spela långa stunder, Oskarshamn är ett bra lag och det är inget snack om det. De har snabba spelvändningar och många skickliga spelare och boxplayspelet är ruskigt bra, men det är powerplay som måste upp och målskyttet generellt där vi måste förvalta våra målchanser på ett bättre sätt. Hade vi gjort ett mål i tredje hade vi vunnit och då hade alla varit nöjda, det är så sjukt små marginaler. Det är inga ursäkter utan vi måste jobba hårdare för att få dem på vår sida.

Sista tio minuterna gick ni verkligen för segern, vad säger du om det som ni skapade där?

– Jag tycker att vi hade trafik på målet men pucken ville inte in. Jag hade velat haft en seger men jag är jättenöjd med vår prestation och jag tycker att spelarna studsar upp på ett grymt bra sätt och verkligen tog till sig det som vi pratat om i hela matchen. Det var bara målen idag så hade det varit en bra kväll, avslutar Thomas Paananen.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK–Oskarshamn: 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1

Första perioden:  

Andra perioden: 1-0 (05:42) Kalle Östman (Jesper Johansson, Alexander Younan), 1-1 (10.51) Joakim Thelin (Joakim Hillding, Victor Öhman). 

Tredje perioden: 

Förlängning: 1-2 (02.48) Thelin 

Skott: 27-21 (7-10, 7-7, 13-2, 0-2)

Utvisningar: VIK: 5x2, IKO 5x2

Powered by Labrador CMS