Oavgjort för VSK Fotboll i snökaoset

Torsdagens träningmatch mellan VSK Fotboll och fjolårets seriekonkurrent Linköping City slutade 3–3. Grönvitt gör ingen bra match men är fortsatt obesegrade efter tre träningsmatcher.

  • Publicerad 21:27, 7 feb 2019

I de två inledande träningsmatcherna har VSK stått för fina prestationer. I torsdagens drabbning med Linköping kände man inte igen grönvitt. Trots att spelat var rörigt och slarvigt i första halvlek kunde VSK gå till pausvila med en 2–1 ledning efter mål av Karwan Safari och Jonas Hellgren. I andra halvlek gjorde bägge lagen en mängd med byten vilket även gjorde att kvalitén i spelet sjönk. I VSK fick man se ett piggt inhopp av den 17-årige debutanten Renan Faustini som såg till att ge grönvitt ledningen med 3–2. Linköping avslutade målskyttet i matchen då de kvitterade till 3–3 på straff i den 74:e minuten.

– Det var en match som hamnade mitt i en träningsperiod där vi har spelare som vi inte väljer att spela idag. Killarna som kom in gjorde det bra, men det är en konstig match. Linköping springer runt och försöker att förstöra mycket, jagar och sätter press på oss. Vi försöker att spela oss igenom som vi vill göra. Men de fick utdelning på sin press vid samtliga av deras mål om man ska vara ärlig. Vi hade bud på att avgöra matchen i första halvlek och hade kunnat tagit ledningen med 4–1 eller 5–1. Det är det vi tar med oss från matchen, säger VSK:s assisterande tränare Joacim Gunnarsson och fortsätter.

– Vi hade stora omställningslägen och tre frilägen i första halvlek som vi inte gjorde mål på, där hade vi kunnat ha avgjort matchen.

Det blev lite tjurigt i slutet av första halvlek, hur ser du på det som hände ute på planen?

– Jag vill helst inte kommentera det, de har några spelare som ville förstöra ganska rejält. Jag såg saker och ting som jag inte vill se på planen och de vill jag inte kommentera.

Under andra halvlek gjorde ni många byten och hade några spelare som fick debutera, hur ser du på deras insats?

– Det gör sitt bästa och gör det bra, jag tycker att det är roligt att se. Vi har ett nära samarbete med vår akademi och U19, så det är kul att ge dem minuter.

Renan Faustini fick även näta i sin debut!

– Han såg jättepigg ut och hade flera omställningslägen som med lite tur hade kunnat gett ytterligare något mål om sista passet suttit. Men det var kul att se killarna och de ska ha all heder som går in och kör.

Tre träningsmatcher är avverkade, är ni där ni vill vara?

– Det är blandat. Jag tycker att att vi visat upp vad vi vill se i de två första träningsmatcherna, idag tycker jag inte att vi kom upp i nivå och det behöver vi jobba vidare med. Men det är nyttigt att spela igenom sådana här matcher också, avslutar Joacim Gunnarsson.

MATCHFAKTA

VSK Fotboll – Linköping City 3–3 (2–1)

Målskyttar VSK Fotboll: Karwan Safari, Jonas Hellgren, Renan Faustini

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING