Nyförvärvet visade klass när VSK vann med 2–0 över Dalkurd

Ett av VSK Fotbolls nyförvärv inför säsongen är Sean Sabetkar. I lördagens segermatch mot Dalkurd spelade mittbacken 90 minuter och stod för en fin debut i grönvitt. – Det kändes bra att det känns jättekul att vara igång, säger Sean Sabetkar till Västerås Tidning.

  • Publicerad 18:31, 26 jan 2019

VSK stod för en fläckfri defensiv insats mot ex-allsvenska Dalkurd. Bortalaget tilläts inte att skapa några heta målchanser. I VSK debuterade Sean Sabetkar som under första halvlek spelade mittback ihop med Ilir Berisha, under andra halvlek ersatte Calle Svensson lagkapten Berisha.

– Vi hade en matchplan där vi skulle köra på det som vi tränat på under de senaste veckorna. Jag tycker att vi gjorde det stundtals i första halvlek men även i den andra. Det är kul att vi gör det som vi tränar på, vi lade inte så mycket fokus på Dalkurd utan på det som vi kunde påverka och göra. Det kändes bra och det var verkligen kul att komma igång.

Du var riktigt på tå i första halvlek och spelade resolut i försvaret, hur var det att göra debut?

– Man vill ta för sig och visa, sedan är man back och det är ens uppgift. Det kändes bra och man kommer in i det snabbt när gruppen är så fantastisk på att ta in en. Då vill man ta för sig och då känner man sig välkommen. Det är väldigt enkelt att spela med hela backlinjen som är ens närmsta kollegor, men även med Anton Fagerström och Daniel Svensson. Det är kul att vara igång och det är bara att fortsätta att nöta på helt enkelt.

​Nu har du varit i klubben i några månader, hur är det att vara i VSK Fotboll?

– Jag har sagt det flera gånger förut, det är en fantastisk grupp både ledare och spelarmässigt. Det tar in en riktigt snabbt, mår man bra utanför linjerna mår man även bra innanför dem. Det är kul att komma hit varje dag!

Är du nöjd med din insats i debuten?

– Det var helt okej, det var en okej debut och jag är nöjd. Det är bara januari och det finns några växlar till hos mig och hos alla.

Du fick spela 90 minuter mot Dalkurd, var det något som var planerat i förväg?

– Det vet jag inte, det var tränarnas beslut. Jag tror att vi kommer att rotera en hel del under kommande matcher så att vi alla kommer in i det tillsammans. Men det var skönt och jag klarade av det och det kändes okej, avslutar Sean Sabetkar.

Assisterande tränare Joacim Gunnarsson kommentarer om nyförvärven

I segermatchen mot Dalkurd debuterade tre nyförvärv i den grönvita tröjan. Här är den assisterande tränaren Joacim Gunnarssons kommentarer om nyförvärven.

Sean Sabetkar
"Sean är otroligt positionssäker och har en bra passningsfot som jag tyckte att han försökte att leverera med idag"

Emil Skogh
"Emil visade att han är ett offensivt vapen med både speed och hastighet och har några bra chanser och med lite tur hade han kunnat göra något mål"

Filip Ottosson
"Filip kom in på mitten och är otroligt bolltrygg, en kille som hittar in mer och mer i vårt spel.

MATCHFAKTA, TRÄNINGSMATCH

 

VSK Fotboll – Dalkurd 2–0 (2–0)

Målskytt VSK Fotboll: Filip Tronêt 2

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING