VIK:s Fredrik Hetta gjorde 1–0 mot Björklöven i ABB Arena. Foto: STEFAN LINDGREN

Ny seger för VIK – avgjorde i förlängningen

Segertåget vägrar stanna av för VIK. I kvällen match mot Björklöven kom tionde raka hemmasegern. Matchen slutade 5–4 efter att Marcus Bergman avgjort i sudden death.

Publicerad

VIK inledde matchen piggt och tog snabbt kommandot. Det var även VIK som gjorde matchens första mål genom Fredrik Hetta, assisterad av Alexander Lindelöf och Mikael Frycklund. Björklöven kunde dock kvittera i powerplay och spelade därefter upp sig.

I mitten av den andra perioden kunde VIK dra ifrån genom att göra både 2–1 och 3–1. De gulsvarta såg då ut att ha full kontroll över matchen. Två snabba mål av Umeå-laget i slutet av perioden, varav det sista var mycket omdiskuterat och godkändes först efter att ha videogranskats, gjorde att matchen var helt jämn inför slutperioden.

Tredje perioden blev en jämn historia där Björklöven först gjorde 3–4 innan Mikael Frycklund tursamt kvitterade till 4–4 efter ett långt fladderskott. Tiden var då 13.35. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

I förlängningen kunde VIK avgöra genom Marcus Bergman och se till segertåget fortsätter. Segern mot Björklöven var den sjätte raka för VIK.

Samtidigt som VIK vann besegrade Oskarshamn serieledarna AIK vilket betyder att toppstriden nu tätas till. VIK har efter segern fyra poäng till andraplatsen och sex poäng upp till förstaplatsen.

Matchfakta: VIK–IF Björklöven 5–4 efter sudden

Första perioden: 1–0 (11.34) Fredrik Hetta (Alexander Lindelöf, Mikael Frycklund) spel fem mot fyra, 1–1 (14.27) August Tornberg (Fredric Andersson, Sebastian Selin) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2–1 (13.01) Johan Skinnars (Mikael Frycklund), 3–1 (15.16) Alexander Lindelöf (Marcus Bergman, Kalle Östman), 3–2 (18.05) August Tornberg (Sebastian Selin, Fredric Andersson) spel fem mot fyra 3–3 (18.55) David Lindquist (Jacob Peterson).

Tredje perioden: 3–4 (09.16) Emil Lundberg (David Lindquist, Fredrik Andersson), 4–4 (13.35) Mikael Frycklund (Alexander Lindelöf, Fredrik Johansson)

Sudden: 5–4 (04.01) Marcus Bergman (Alexander Younan).

Skott: 28–38 (7–10, 10–10, 8–13, 3–5)

Publik: 3 037