VIK:s lagkapten Fredrik Johansson var glad att VIK vann över Södertälje, men lite besviken att det inte blev tre poäng. Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Ny seger för VIK – avgjorde i förlängningen mot Södertälje

VIK drog det längsta strået i fredagens drabbning mot Södertälje i ABB Arena. Matchen avgjordes i förlängningen då Lukas Zetterberg tryckte in segermålet. VIK:s lagkapten Fredrik Johansson var glad över segern med tyckte att laget hade förtjänat tre poäng. – Det var skönt att vi gick segrande ur striden den här gången. Men vi skulle ha velat haft med oss tre poäng idag, säger Fredrik Johansson till Västerås Tidning..

Publicerad

VIK vann en svängig match där man var i ledningen i stora delar av matchen. Gulsvart fick en smakstart på matchen då man snabbt gick upp i den 2–0 ledning, en ledning som man behöll perioden ut.

Direkt i starten av andra fick Södertälje utdelning då man reducerade till 2–1. Mitt i perioden återtog VIK tvåmålsledningen då backen Alexander Younan bombade in 3–1, skaplig revansch för backen som var petad i den senaste matchen.

I tredje perioden fick Södertälje återigen en snabb utdelning då Marcus Fagerudd nätade efter 27 sekunders spel, och efter 1.40 var det kvitterat i ABB Arena. VIK tog sig samman och i den fjärde minuten tryckte Marcus Bergman in 4–3, målet såg länge ut att bli matchavgörande. Med bara 17 sekunder kvar av perioden lyckades Södertälje kvittera och ta matchen till förlängning.

Väl där var det VIK som var det starkaste laget och 4.03 in i förlängningen avgjorde Lukas Zetterberg matchen med ett välplacerat skott. Västerås Tidning träffade VIK:s lagkapten Fredrik Johansson som var glad över vinsten med besviken att man inte tog en seger under ordinarie tid.

– Förra matchen var det vi som kvitterade och gjorde mål och idag var det det andra laget. Men det var starkt av oss att få två poäng men vi är väldigt besvikna att vi inte tog alla tre.

Vad tror du att det beror på att ni inte lyckades knyta ihop säcken?

– De har skickliga spelare i första kedjan, de är bra och skickliga och det händer saker. Vi hade också våra lägen och jag vet inte hur mycket skott som vi skjuter, det känns som att det är ganska mycket i varje fall.

Det känns som att ni har något bra på gång, hur upplever du det?

– Det håller jag med om, vi gör bra saker och det har vi gjort hela tiden. Nu på slutet har vi även gjort lite mer mål vilket är skönt. Vi skapar mycket chanser för att kunna göra ännu mer mål. Idag vinner vi matchen och fick med oss två poäng.

Ni har fått mer er tre poäng från de senaste tre matcherna efter bra insatser från er sida, hur summerar du de senaste matcherna?

– Prestationsmässigt har vi gjort det bra. Under och i matcherna är det små saker som gjort att vi släppt in mål, men vi lär oss hela tiden. Det är en process för oss och för alla andra lag och vi behöver växa under vintern och säsongen. Men prestationsmässigt har det varit en bra start. Vi hade precis som alla andra lag velat haft med oss några poäng till sett till insatserna som vi gjort främst på hemmaplan. Det är små marginaler och det är jämnt.

Det har hänt en hel del med laget och spelet sedan augusti, hur ser du på utvecklingen i laget som är långt ifrån toppat?

– Det håller jag med om, det var likadant förra året. Vi växte under resan och det är samma i år. Det är många nya igen och det tar lite tid att bygga, men vi har kommit långt på väg och inne i omklädningsrummet är vi väldigt långt framme och i många delar av spelet också. Sedan finns det saker att förbättra och det är jättebra att vi har att jobba med. Det är kul och det kommer att bli en spännande säsong, avslutar Fredrik Johansson.

Matchfakta, Hockeyallsvenskan

VIK – SSK 5-4 (2-0, 1-1, 1-3, 1-0)

Första perioden: 1–0 (4.26) Mikael Frycklund (Jimmie Jansson), 2–0 (8.07) Anthon Eriksson (Mattias Beck).

Andra perioden: 2–1 (0.16) Sebastian Dyk (Nicolai Meyer), 3–1 (11.34) Alexander Younan.

Tredje perioden: 3–2 (0.27) Marcus Fagerudd, 3–3 (1.40) Christopher Liljewall (Nikolai Meyer), 4–3 (4.03) Marcus Bergman (Mikael Frycklund), 4–4 (19.43) Nicolai Meyer

Förlängningen: 5–4 (4.03) Zukas Zetterberg

Skott: 45-30 (21-9, 19-7, 2-12, 3-2)

Publik: 3 078

Powered by Labrador CMS