Till vänster Alicia Brännback i aktion under normala tävlingsomständigheter där hon skördat många framgångar som bland annat ett EM-silver. Nu har det istället blivit framgångar virtuellt på stora onlinetävlingar. Foto: Digital Sport Network / Privat

Ny internationell taekwondoframgång för Alicia Brännback

En av Europas absolut största onlinetävlingar. Då slog KSA Västerås Alicia Brännback till med ännu en topplacering mot starkt internationellt motstånd. Silverplatsen i Belgian Open var årets tredje taekwondomedalj.

Publicerad

Därför är just onlinetävlingarna, som inte sliter lika hårt på kroppen på grund av resandet, ett perfekt kvitto under uppbyggnaden

När de ordinarie tävlingarna uteblir på grund av pandemin så är det istället online-tävlingar som gäller.

Västerås Tidning har tidigare i vinter skrivit om Alicia Brännbacks framgångar i mönsterklassen (poomsae).

Under den gångna helgen återfanns Brännback ännu en gång på den virtuella tävlingsmattan då Västeråstjejen deltog vid den 42:a upplagan av Belgian Open. Tävlingen, som årligen lockar tusentalet deltagare från hela världen i både sparring och mönster, är en av de verkliga juvelerna i samlingen men dessvärre också en av tävlingarna som under pandemin har ställts in.

Lyckligtvis för KSA Västerås-stjärnan så har hennes tävlingsgren mönster flyttat ut på nätet och under helgen genomfördes årets upplaga under tre hektiska dagar.

Tävlingen lockade 650 deltagare från hela världen och av dessa återfanns närmare 50 stycken i Brännbacks klass (damer under 30 svart bälte).

Tävlingen genomförs i tre ronder med två mönster per rond där det gäller att ligga i övre halvan av resultatet för att avancera till nästa runda. Alicia tog sig vidare med god marginal och väl i finalen gillade domarna verkligen presentationen och hon slutade till sist på en imponerade andraplats, endast slagen av kanadensiska världsmästaren Justina Yu.

Silvermedaljen från Belgien blir årets tredje medalj på fyra starter och framgångsreceptet är Alicia klar över.

”När tävlingarna ställdes in i början av 2020 så tog jag beslutet att fram till dess att vi kunde börja tävla igen så skulle jag se tiden som världens längsta försäsongsträning. Jag la upp en strategi tillsammans med mina PT:s, Kristoffer och Sebastian från BBrosfit, där vi har en klar plan för hur jag ska maximera tiden tills dess att det är dags att stå live på mattan igen”, skriver Alicia Brännback i mejl till Västerås Tidning.

Hon fortsätter:

”Därför är just onlinetävlingarna, som inte sliter lika hårt på kroppen på grund av resandet, ett perfekt kvitto under uppbyggnaden. Utan Kristoffer och Sebastian så hade det garanterat varit färre medaljer, de är en lika viktig del av min träning som själva taekwondoträningen.”

Nästa delmål för Alicia Brännback är en mindre tävling i England om tre veckor och sedan förhoppningsvis en uttagning till Oceania G2 som är en så kallad landslagstävling där endast en representant från varje land får delta. Förhoppningen är att resultaten från senaste månaderna är tillräckliga för att övertyga landslagsledningen om att Västeråstjejen ska få representera även här.

Powered by Labrador CMS