Golfproffset Adam Andersson slår ut på St Andrews i nya Västerås Indoor Golf på Erikslund. Foto: Jonas Bergkvist

Nu går det att spela golf året om i Västerås – på världsbanor

Golf – året runt. Nu finns möjligheten i Västerås med nya Indoor Golf på Erikslund. – Det har inte funnits något liknande i Västerås, säger platschefen Adam Andersson.

Publicerad

Trackman hittar alltid bollen!

Utrustad med den senaste teknologin för inomhusgolf, TrackMan 4, peggade Västerås Indoor Golf upp i den 1 000 kvadratmeter stora lagerlokalen på Traversgatan på Eriks-lund förra helgen.

Bakom sasningen står Indoor golf group som öppnar i tio svenska städer denna vinter.

– Det är ett av Sveriges modernaste center för inomhusgolf och Västerås har inte haft något liknande tidigare. Vi hoppas kunna locka en stor bredd av golfare, från elitgolfare som kan finslipa på sin teknik med hjälp av den bästa tekniken, till folk som aldrig har spelat en enda golf-runda. Vi hoppas att detta kan bli en mötesplats så småningom när allt återgår till normalläge, säger Adam Andersson.

Golf inomhus. Platschefen Adam Andersson framför en av totalt åtta simulatorer i Västerås Indoor Golfs lokaler på Traversgatan, utrustade med den senaste tekniken. Foto: Jonas Bergkvist

Han finns på plats för att assistera och instruera både nyfrälsta och redan etablerade golfspelare. Han är själv inbiten golfare och har varit professionell spelare sedan 2013.

– Jag vet ju själv hur tufft det har varit att få till bra och vettig träning när banorna har stängt för säsongen. Och framför allt nu under pandemin när det har blivit svårare att resa dessutom. Det här ger västeråsarna en stor möjlighet att träna och spela golf året runt.

Totalt finns det åtta banor, simulatorer, utrustade med TrackMan som används av proffs världen över. Minus två som just nu hålls stängda för att undvika trängsel.

Simulatorerna erbjuder en rad olika spelvariationer och träningsmöjligheter. Foto: Jonas Bergkvist

– Man kan ställa in simulatorn precis som man vill ha det med väder och vind för att göra det så verklighetstroget som det bara är möjligt. Ett varv tar omkring en timme att gå om man är själv. Men man kan även välja att träna på olika spelmoment.

Dessutom finns det 80 stycken världskända banor att välja bland.

– St Andrews old course var ett väldigt populärt val under premiärhelgen, intygar Adam Andersson.

Flera attraktioner i lokalen är planerade, som en putting green.

– En kiosk och reception kommer också att byggas upp och vi har dessutom plats för ytterligare två simulatorer. Men just nu skulle det bli lite för trångt enligt de restriktioner som gäller.

Adam Anderson ser en annan stor fördel med att spela golf inomhus:

– TrackMan hittar alltid bollen!

Öppetiderna är 7-23.

– När man bokat får man en kod så man kan komma in och banan tänds upp och startar automatiskt för de tider när inte jag eller övrig personal finns på plats.

Bokning sker här via Matchi.se.

Tar igen förlorad golftid. Kim och Peter från Golfköket som driver restaurangen på Västerås golfklubb passar på att svinga ”Det här är perfekt, vi hinner ju inte spela på somrarna när vi jobbar hela tiden”, säger de. Foto: Jonas Bergkvist
Stora, luftiga ytor i den gamla lagerlokalen på Traversgatan. Foto: Västerås ändor golf
Powered by Labrador CMS