Från TB till VSK. Robin Andersson är en av fyra spelare som tagit steget över från Tillberga till VSK inför den här säsongen. ”Klart det varit en omställning, framförallt träningsmässigt”, säger Andersson inför seriepremiären på tisdag. Foto: Stefan Lindgren

Nu börjar allvaret för VSK: ”Vi kommer sätta fart direkt”

VSK Bandy har svarat för en stark försäsong. Nu börjar allvaret. I morgon är det dags för seriepremiär när Vänersborg gästar ABB Arena. – Jag längtar otroligt mycket och hoppas att det blir mycket publik, säger Tillbergaförvärvet Robin Andersson.

Publicerad

VSK har inför årets säsong värvat fem nya spelare, varav fyra från Tillberga. Västerås Tidning tog ett snack med Robin Andersson som förklarar den stora förändringen med att ta steget över från stans andralag.

– Det är en jättestor förändring. Den största omställningen är framför allt på träningarna med ett mycket högre tempo än vad jag är van vid, säger Robin Andersson.

24-åringen ser även andra skillnader mellan TB och VSK.

– Föreningsmässigt är det en stor skillnad med helt andra förutsättningar och mer folk som bryr sig.

Hur tuff har omställningen varit i inledningen av säsongen?

– Försäsongen som jag klev in i är alltid en tuff period, men någonstans där vid de första stegen i spåret och timmarna i gymmet kastades jag in i det på en gång. Då blev jag förberedd med att det är en nivå till och att det är tuffare. Men jag var ganska förberedd efter att jag fått en bra fys under sommaren.

I Tillberga var du mittfältare, nu i VSK är du forward. Kan du berätta lite om positionsbytet?

– Det är helt nytt, men jag trivs verkligen med att vara forward. Innan säsongen pratade vi om vad jag är bra på, vilka mina styrkor är på planen. Då blev det ganska naturligt att jag blev forward. Jag trivs, det är kul och utvecklande.

VSK har gjort en stark försäsong där ni bland annat vunnit Svenska cupen, hur summerar du försäsongen?

– Vi pratar mycket om att vi har lagt om vårt spel. Det har varit många nya spelare in och vi visste inte riktigt var vi stod någonstans. Men vi har fått bra resultat med oss under försäsongen med en titel också. I World Cup var det små marginaler att vi inte tog oss vidare, men summerar vi hela försäsongen har det gått väldigt bra, vi har alltid trott på oss men nu har vi även fått ett kvitto på det som vi håller på med.

På vilket sätt har ni lagt om ert sätt att spela?

– Det vi pratar mycket om är att många ska vara delaktiga och sätta igång bollen mer än vi gjort tidigare. Mer delaktighet och att bollen ska gå fortare mellan lagdelarna.

Vänersborg väntar i tisdagens seriepremiär, hur laddad är du?

– Jag längtar otroligt mycket till premiären och jag hoppas att det blir mycket publik. Vi kommer att köra på så det heter duga och kommer nog att diktera villkoren och sätta fart på matchen direkt, avslutar Robin Andersson.

Michael Carlsson kommenterar nyförvärven. Foto: Stefan Lindgren

VSK-tränaren om nyförvärven

Här är VSK-tränaren Michael Carlssons kommentarer om årets fem nyförvärv:

Henrik Kjellsson, målvakt från Sirius

”Tillbaka efter tre säsonger i Sirius. Bra speluppfattning, är placeringssäker och har ett bra offensivt spel med sina långa utkast. En vinnarskalle.” 

Robin Andersson, forward från Tillberga

”Stork och stark med bra speluppfattning. Tycker om att producera poäng då han besitter en bra passningsklubba och bra skott. Bra arbetskapacitet då han rör sig över stora ytor.”

Måns Engström, försvarare från Tillberga

”Försvaren som är brytningssäker och hård i alla i situationer. Har ett fruktat skott på fasta situationer. Bra skridskoåkare och placeringssäker.”

Jesper Hermansson, halva från Tillberga

”Hans stora styrka är att han gör alla andra runt omkring sig bra, sätter igång spelet och medspelare på ett bra sätt. Teknisk och har en bra speluppfattning där han läser av spelet bra. Även bra känsla i sitt långa spel med lyft och lyror.”

Joel Engström, forward från Tillberga

”Spännande framtidsnamn som har en härligt speed i skridskoåkningen. Är totalt orädd och går på mål i alla lägen. Bra skott.”

Powered by Labrador CMS