Fyra Västeråsbrottare är uttagna att brottas för Sverige i det Nordiska Mästerskapet i Västerås. Foto: Privat

Nordiska Mästerskapen i Västerås – fyra VBK:are i landslaget

Nu på lördag, 19 maj, arrangerar Västerås Brottarklubb, tillsammans med Svenska Brottningsförbundet, Nordiska Mästerskapen i Brottning. Tävlingen går i Bombardier Arena med start kl 10.30. – Det kommer att bli tufft eftersom det är eliten på seniorsidan i Norden, säger Västeråsbrottaren Albin Olofsson som debuterar i svenska seniorlandslaget.

Publicerad

I morgon lördag drabbar nordens bästa brottare samman i Bombardier Arena. Tävlingsledaren Anders Morsing från Västerås Brottarklubb ser fram emot tävlingen.

– Det känns spännande och riktigt kul att vi har lyckats få hit mästerskapet. Flera brottare, både på dam- och herrsidan, som kommer har medaljer från både VM och OS. Det kommer bli brottning på mycket hög nivå. En brottarfest helt enkelt, berättar Anders Morsing, tävlingsledare från arrangörsklubben Västerås Brottarklubb.

Hela fyra brottare från Västerås kommer att brottas för det svenska landslaget. Det mest överraskande är att junioren Albin Olofsson debuterar i seniorlandslaget. Olofsson brottas 77 kg-klassen och ser fram emot att brottas på hemmaplan.

– Det är kul och det ska bli roligt då många kommer och tittar. Det kommer att bli tufft eftersom det är eliten på seniorsidan i norden. Det är brottare från Danmark och Norge som jag har i min grupp, sedan är det en svensk till i samma grupp, säger Albin Olofsson till Västerås Tidning.

Hur har du förberett dig inför turneringen?

– Den här turneringen är inget mål som jag har haft, det är en bonus men det är klart att det är kul att få vara med och jag kommer att göra allt för att vinna. Men mitt stora mål under det här året är fortfarande EM & VM för juniorer. Jag har inte toppat formen på något sätt men jag kommer ändå gå in för att vinna.

De övriga tre Västeråsbrotttarna är Marcus Selldén, Khalid Kerchiyev och Kim Stenberg, så här beskriver Anders Morsing brottarna.

– Vidare har vi Marcus Selldén i 67 kg och Khalid Kerchiyev, 72 kg. Två mycket rutinerade brottare som kan gå hela vägen till guld. De tre tävlar i Grekisk Romersk stil. I Fristilen representerar Kim Stenberg blågult i 79 kg, säger Morsing och fortsätter.

– Fyra brottare från VBK i landslaget på hemmaplan, det är stort, mycket stort, avslutar Anders Morsing.

Powered by Labrador CMS