Etta. VSS-simmaren Edith Jernstedt har fått sitt stora genombrott i år. Nu kan hon titulera sig Nordens bästa junior på 400 m medley. Foto: VSS

NM-vinnare toppar veckans heta lista

Det är tufft att slå sig in på Västerås Tidnings sportlista ”På pallen” där den senaste veckans hetaste lokala idrottsutövare slåss om platserna. Denna vecka krävdes det NM-guld, JVM-uttagning och fyra raka segrar i Elitserien för att ta en välförtjänt plats.

Publicerad

1. Edith Jernstedt

Västerås vimlar av simtalanger. En av de allra största är Edith Jernstedt. 16-åringen har i år fått sitt stora genombrott med bland annat två seniorguld på SM. Senaste bedriften: nordisk juniormästarinna på 400 medley. En topprestation som ger topplats även här!

2. Samuel Ersson

Den unge VIK-målvakten har gjort succé under sin första säsong i gulsvart och Hockeyallsvenskan. 19-åringen är en starkt bidragande anledning till att VIK sensationellt återfinns i toppen av tabellen. Förra veckan kom ett kvitto på hans fina insatser: en plats i den svenska JVM-truppen.

3. VSK:s bandydamer

VSK har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Och kurvan verkar onekligen peka fortsatt uppåt. Grönvitt har imponerat i Elitserieinledningen och vägrar tappa poäng. Fyra raka segrar och serieledning.

Tvåa. Samuel Ersson – JVM-spelare i jul. Foto: Stefan Lindgren
Trea. VSK:s bandydamer är fortsatt obesegrat i Elitserien. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv
Powered by Labrador CMS