Bild från amatörfinalen mellan Borgens och Team Rogge. Foto: Benny Blomqvist

Mellandaxcupen avgjord i helgen

I helgen den 4–5 januari spelades den 39:e upplagan av innebandyturneringen Mellandaxcupen i Skinnskatteberg. Totalt medverkade 22 lag, där proffs-finalen avgjordes efter ett spännande straffdrama.

Publicerad

Mellandaxcupen i Skinnskatteberg är en återkommande innebandyturnering som lockar många spelare och besökare. Cupen som arrangeras av Knäppmora AIK är uppdelad i tre serier: amatör, proffs och dam. Där spännande matcher och välfyllda läktare fyller en speciell atmosfär i Skinnskattebergs sporthall.

– Från cupledningens sida så är det en lyckad cup. Mer lag än tidigare år, bra med folk på läktaren. Efter 39 år så avtar inte cupens intresse, vilket är underbart, säger Gabriel Andersson, ordförande i Knäppmora AIK.

Mellandaxcupen som är en av världens äldsta innebandyturneringar firar nästa år 40-årsjubileum. Något som cupledningen kommer att uppmärksamma extra mycket.

– Vi ska gå all-in nästa år när det är 40-årsjubileum. Vi kommer satsa på cupen i helhet och vi planerar att införa en veteran-serie. Där äldre’’ klassiska’’ lag förhoppningsvis kommer tillbaka och spelar. Det kommer även att läggas mer resurser på banketten, så att det blir något extra speciellt, berättar Gabriel Andersson.

Årets Mellandaxcupsvinnare i proffs blev Lejbeck, som efter ett spännande straffdrama lyckades besegra Risbergs pojkar. Damserien vanns av Angry birds efter finalspel mot Team Sura och amatörserien vanns av det klassiska cuplaget Borgens som spelade final mot Team Rogge.

Nästa Mellandaxcup går av stapeln den 3–4 januari 2020

Damfinalen vanns av Angry birds. Foto: Benny Blomqvist
Storstjärnan Fredrik Åhlberg missade sin straff. Foto: Benny Blomqvist
Dennis Andersson i Lejdbecks. Foto: Benny Blomqvist
Proffsfinal mellan Lejdbeck och Risbergs pojkar. Foto: Benny Blomqvist

Lagen i Mellandaxcupen

Amatörserien:

Grupp1: Baggbrons BK, Auto Tarkka, Fredagsgroggen, Team Rogge, Amatörernas afton.

Grupp2: Höllös Bröder, Bollar av plast, IYENGARYOGA, Vargtass, Borgens.

Proffsserien:

Grupp1: Lillebror, Farbror Södermans, Snabl, Team Klonk.

Grupp2: Lejbeck, Risbergs pojkar, Happy Llamas, BK Mjölksyra

Damserien: Angry birds, Team Sura, Ica Selection, Absolut A-lag.

Powered by Labrador CMS