Etta. Även om VSK Bandys ekonomi svajar betänkligt står laget fortsatt stabilt med båda skridskorna på isen. Två nya segrar i Elitserien hemma förra veckan, Tobias Holmberg fullbordade en mäktig vändning mot Edsbyn. Foto: Stefan Lindgren

Mästerlig topptrio på sportlistan

Mesta mästare som levererar trots ebb i kassan, en svensk mästare som tar nästa steg i karriären och en möjlig framtida mästare som gjorde sin VM-debut. Där har ni topptrion som utgör veckans ”På pallen”.

Publicerad

1. VSK:s herrlag

Ekonomisk kris – men det är fortfarande gott om poäng in på Elitseriekontot för VSK:s bandyherrar. En mästerlig vecka gav ytterligare två segrar i hemmaborgen – bland annat efter en högkaratig vändning mot regerande mästarna Edsbyn.

2. Emil Skärås

SMK Västerås stora racerlöfte med ett SM-guld och en sjätteplats på karting-VM i år är nu redo för nästa utmaning. Förra veckan gick Team Skärås ut med nyheten att 20-åringen ska försöka slå sig in i Formel 4. Redan denna vecka genomförs testkörningar på Formel 1-banan Sepang International Circuit i Malaysia.

3. Gustaf Dahlman

21-åringen blev den förste seniorsimmaren från Västerås på 17 år att delta på ett VM när han förra veckan fanns med i den svenska truppen på kortbane-VM i Kina. Han klarade debuten med bravur, med karriärens näst snabbaste lopp på den stentuffa distansen 200 m frisim.

Tvåa. Racerlöftet Emil Skärås karriär tar nya, häftiga svängar. Foto: Privat/Energy Corse
Trea. Gustaf Dahlman har gjort sin VM-debut. Han var nöjd med sin individuella insats på 200 m fritt. Foto: SVT
Powered by Labrador CMS