VSK vände och vann hemma mot Edsbyn och tog den femte hemmasegern för säsongen. Foto: STEFAN LINDGREN

Mäktig vändning gav ny VSK-seger

Ekonomisk kris – men på planen säljer sig VSK Bandy fortsatt dyrt. I kväll kunde den åttonde segern på de senaste nio matcherna räknas in. Efter en mäktig vändning hemma mot regerande svenska mästarna Edsbyn när 1–3 blev 4–3. Tobias Holmberg stor grönvit hjälte.

Landslagsuppehållet är över och ett intensivare matchande väntar nu i Elitserien.

Då visade VSK med eftertryck direkt att laget lyckats konservera den fina formen.

Men det såg ut att sluta illa.

Underläge med 1–3 bara kvarten före matchslut.

Då satte VSK in sin berömda offensiv.

Först reducerade Måns Engström på straff till 2–3 i den 77 minuten sedan 1–1-skytten Simon Jansson dragits ned.

Taggade av reduceringen var VSK kort därefter ifatt sedan Martin Landström hittat rätt med ett distansskott.

Och i den 88 matchminuten kunde Tobias Holmberg frälsa grönvitt med sitt 4–3-mål och fullborda den magiska vändningen.

VSK är därmed fortfarande obesegrat i hemmaborgen. Segern mot regerande mästarna Edsbyn inför den klena publiksiffran 1 255 var säsongens femte i ABB.

Ny chans att utöka den siffran redan på fredag då Falu BS gästar.

Tobias Holmberg blev VSK:s stora hjälte och såg med sitt mål i slutet av matchen till att 1–3 blev 4–3 mot Edsbyn. Här en tidigare måljublarbild från seriefinalen hemma mot Villa Lidköping. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv
Det var glesa åskådarled i ABB Arena Syd ikväll – trots VSK-ledningens förhoppning att flera än snittet (omkring 1 400 personer) skulle sluta upp med tanke på det ekonomiska läget. Dryga 1200 såg VSK vända och vinna. Foto: STEFAN LINDGREN

VSK:s förlustfria svit

VSK har inte förlorat sedan Elitseriens andra omgång, 26 oktober, borta mot Sandviken.

Första halvlek: 0–1 (1) Tuomas Määttä

Andra halvlek: 1–1 (49) Simon Jansson (Martin Landström), 1–2 (59) Jonas Edling, 1–3 (68) Tuomas Määttä, 2–3 (77) Måns Engström, straff 3–3 (82) Martin Landström (ua), 4–3 (88) Tobias Holmberg (Oscar Gröhn).

Publik: 1 255.