VI jublar efter att laget är klara för allsvenskan. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Mäktig säsong av VI – klara för allsvenskan

VI:s herrar är tillbaka i allsvenskan i handboll. Det står klart efter dagens seger med 33-22 över HK Eskil. I och med segern är man klara seriesegrare med två omgångar kvar att spela.

Publicerad

Efter en trög start på matchen var det till slut inget som kunde stoppa serieledande VI att ta den nödvändiga segern för att säkra seriesegern och ett avancemang till allsvenskan.

VI:s trotjänare Daniel Cederroos klev fram och visade vägen när det var lite darrigt i inledningen av matchen. Så här förklarar Cederroos varför VI har gått fram som en ångvält i årets seriespel.

– Vi har fått till både anfall och försvarsspel och det visade vi idag då vi var klassen större än dem och de flesta i den här serien, säger Cederroos.

Ni har bara tappat en poäng fram till dagens omgång, vad är nyckeln till er framgång?

– Vi har slarvat i några matcher, men för det mesta har vi varit noggranna och smällt på bakåt och stått tätt. Sedan har vi kommit till bra lägen framåt och då blir vi farliga.

Du har varit i laget i många säsonger, hur skönt är det att få spela tillbaka klubben till allsvenskan?

– Det var målet och det här är min sista säsong och det är skönt att avsluta på topp. Jag och sambon ska få barn till sommaren och det kommer att ta det mesta av tiden, så jag har valt att trappa ner. Sedan får man se om det blir en comeback till hösten.

Vad tror du om klubbens framtid i allsvenskan och vad krävs för att man ska etablera sig på allvar?

– Får man behålla stommen och att man får in någon spetsspelare så har man i mitten av allsvenskan att göra, det tror jag absolut.

Två omgångar kvar att spela, hur ser du på dem?

– Det är bara att gå in och njuta och avsluta snyggt.

Vad händer ikväll?

– Det blir nog lite fest, avslutar en glad Daniel Cederroos.

MATCHFAKTA, DIVISION 1 NORRA

VI – HK Eskil 33–22 (16–10)

Bästa målskyttar VI: Daniel Cederroos 7, Kenny Hurtig 6, Linus Eriksson 5

Powered by Labrador CMS