Rönnby hade en tung tisdagskväll i Bombardier Arena. Laget var totalt chanslöst mot IKSU som visade upp ett spel som var mästerligt. Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Magplask för Rönnby – förlorade stort mot IKSU

En svag insats av Rönnby i kombination med ett IKSU som visade upp ett spel av yttersta världsklass. Ja då kan det bara sluta på ett sätt. Rönnby blev totalt överkört och förlorade mot Umeålaget med 5–14 i SSL-drabbningen Bombardier Arena. – Så här efter matchen är det jäkligt tungt, säger Rönnby lagkapten Elin Björkman till Västerås Tidning.

Publicerad

Ett passivt och tamt Rönnby hade svårt att hänga med IKSU i inledning av den första perioden. Efter 52 sekunders spel tog gästerna från Umeå ledning i matchen efter att den finska storstjärnan Onna Kauppi hittat rätt bakom Rönnbys målvakt Helen Bircher. Trycket mot Rönnbys mål fortsatte under hela första perioden och mål trillade in i strid ström. Kombinationen av en svag insats av Rönnby och ett IKSU som verkligen var på spelhumör blev förödande. Efter första perioden var IKSU uppe i en 6–1 ledning, en ledning som faktist kunde ha varit större.

IKSU fortsätter att dominera matchen och för spelet under de resterande två perioderna. Segersiffrorna skrevs tillslut till 14–5. Rönnby lagkapten Elin Björkman försöker sätta ord på IKSU:s överkörning.

– Det är svårt att göra en analys så här tätt inpå matchen, jag tror helt enkelt att vi får tacka IKSU för en riktig innebandylektion, vi hade tyvärr inget att sätta emot, säger Björkman.

Inför matchen pratade tränaren John Kvist om att Rönnby skulle försöka sätta press på IKSU. Det var något som laget inte alls fick att fungera.

– Inför den här säsongen har vi sagt att vi vill ligga högre upp i banan. Vi vet att IKSU är ett otroligt skickligt lag och just för dagen var inte tanken att gå upp i planen på det sättet. Men oavsett om vi backar hem eller inte så tycker inte jag att vi gjorde det bra idag.

Trots att ni var låga i försvaret lyckades ni inte få stopp på IKSU. Var det för passivt i egen zon?

– Det speglar egentligen hela matchbilden, de fick väldigt många klara lägen i nästan varje byte som de hade. Så här efter matchen är det jäkligt tungt men vi har en match att se fram till redan på lördag. Det är bara att bryta ihop och komma igen.
Kan man släppa en så här förlust snabbt?

– Man har inte så mycket val när det är en match så tajt inpå den här. Vi får helt enkelt gå hem och rannsaka oss själva och komma tillbaka som ett nytt lag redan i morgon när vi har träning, det är inte så mycket mer man kan göra åt saken, avslutar Elin Björkman.

Matchfakta, Svenska Superligan

Rönnby – IKSU 5–14 (1–6, 2–4, 2–4)

Målskyttar Rönnby: Lisa Söderlund, Jonna Sjöberg, Therese Gustafsson, Anna Wiman, Felicia Forsmark

Powered by Labrador CMS