VMS-föraren Johan Eklund (gul bil) i veteranklassen fick strul med en bakaxel och tvingades bryta – men så länge han var med i loppet gav han järnet. Foto: Jan Cermenius/VMS

Lyckad SM-premiär i crosskart på Västerås motorstadion

Över 150 förare kom till start när SM-premiären i crosskart avgjordes på Västerås motorstadion i helgen i perfekta yttre förutsättningar. Rutinerade arrangörsklubben Västerås MS fick mycket beröm för arrangemanget.

Publicerad

Det tävlades i totalt sju klasser under helgen, varav fyra med SM-status.

Glädjande var att så många unga förare kom till start i de minsta klasserna mini och 85 cc och även juniorklassen 125 (JSM). De minsta gladde sig säkert också åt den pokal som samtliga förare fick för sitt deltagande, ihop med en chockladbit.

I en av SM-klasserna, 250 cc, återfanns den enda hemmaföraren som nådde prispallen denna SM-premiärhelg. Det var Robert Bergman som hade en lyckad tävling med bland annat två heatsegrar och en slutlig andraplats i finalen bakom Marcus Svensson, Dals MK.

En fullträff blev även arrangörsmässigt där VMS fick mycket beröm av de deltagande förarna där ”Bästa SM:et hittills” var en vanlig kommentar.

De yngsta deltagarna fick alla varsin pokal – och en kexchoklad – för sina insatser. Foto: Jan Cermenius/VMS
Hemmaföraren Robert Bergan hade bara Dals MK:s Marcus Svensson före sig på prispallen i 250-klassen. Foto: Janne Cermenius/VMS
Robert Bergman, VMS. Foto: Janne Cermenius/VMS
Powered by Labrador CMS